3D meetmachines - In de werkplaats
CMMs designed and built for the shop floor
Werkvloercondities lijken het onmogelijk te maken om nauwkeurige meetresultaten te verkrijgen. Echter, met behulp van gespecialiseerde, op de werkvloeromstandigheden aangepaste, coördinaten meetmachines (CMM's) van Hexagon Metrology, wordt de meetnauwkeurigheid gegarandeerd, zelfs in de productieomgeving. Ideaal voor strakke fabricage en cellulaire indelingen; geautomatiseerde inspecties zijn mogelijk op de productielocatie. Gespecialiseerde software-interfaces laten ook onervaren operators de componenten inspecteren door aanwijzen en klikken.

Producten in deze klasse handhaven een hoge nauwkeurigheid over een groot temperatuurbereik. Dankzij de speciale werkvloereigenschappen en automatische temperatuurcompensatie, worden prestaties niet slechter door moeilijke omgevingscondities in de productie, zoals trillingen en vuil.
GLOBAL SF


GLOBAL SF is de ideale CMM voor de dimensionale inspectie op de werkvloer, die meestal wordt gekarakteriseerd door temperatuurschommelingen, trillingen en vuil. Dankzij de combinatie van hardware en state-of-the-art softwareoplossingen, biedt dit machinemodel een hoge nauwkeurigheid en betrouwbaarheid zelfs bij temperaturen van 15 tot 30 °C. De hoge scanproductie maakt van de GLOBAL SF de meest toepasselijke CMM om het productieproces onder controle te houden.


» meer

TIGO SF


TIGO SF is een veelzijdige, luchtvrije coördinaten meetmachine die hoge prestaties levert voor in de werkplaats. De stevige en stabiele constructie zorgt voor zeer nauwkeurige metingen, terwijl het innovatieve besturingssysteem de dimensionale inspectie van industriële werkstukken eenvoudiger maakt en de wereld van metrologie voor iedereen toegankelijk maakt.

De TIGO SF is ontworpen om onder zware omstandigheden goed te functioneren en is volledig beschermd met afdekkingen en stootkussens. Dit product vormt de ideale combinatie van stevigheid, innovatie en flexibiliteit.

Dankzij de uitkragende constructie is de TIGO SF volledig toegankelijk vanaf drie kanten en biedt het optimale toegang voor het in-/uitladen en programmeren van onderdelen. De dikke werktafel van graniet met raster van dicht op elkaar volgende gaten, zorgt ervoor dat het vastzetten van onderdelen eenvoudig en snel gebeurd is.» meer

Leitz SIRIO Xi


Leitz SIRIO coördinatenmeetmachines staan voor high-end-technologie in de productiemeettechniek. Aan deze eigenschappen zijn hoge verwachtingen verbonden. En ze voldoen aan alle voorwaarden om het jongste lid van de SIRIO-familie een bijzondere taak mee te geven: de meettechniek in de productieomgeving naar het volgende niveau te tillen.


» meer

Leitz SIRIO SX


De Leitz SIRIO SX van Hexagon Metrology zet het succes van de Leitz SIRIO-lijn voort. Al decennia heeft de coördinatenmeetmachine zich vooral bewezen in de kwaliteitsborging van Powertrain-componenten die vlak voor de productie plaats vindt. Uitgerust met automatisch tasterwisselsysteem, draaitafel en toevoersysteem kan de Leitz SIRIO SX een bijna onbeperkt aantal meettaken uitvoeren.


» meerPrint Print