ABB Robotics - Västerås
Case Study ABB Robotics - Västerås

Levenslange absolute nauwkeurigheid voor industriële robots

Hogesnelheidstracking is een van de belangrijkste eisen voor robotcontrole, machinebesturing en meettechniek ondersteunde assemblage. Robotkalibratie, verbetering van de nauwkeurigheid van boormachines of automatisering van vleugelmontage zijn slechts enkele voorbeelden van toepassingen voor machinebesturing met Leica Geosystems lasertrackers.

ABB Robotics, als toonaangevende fabrikant van industriële robots, gebruikt als eerste in de industrie lasertrackersystemen van Leica Geosystems om nauwkeurige bewegingen te garanderen tijdens een innovatief kalibratieproces. ABB in Västerås, Zweden is een pionier onder de fabrikanten van industriële robots als het aan komt op de toepassing van lasermeettechniek om de nauwkeurigheid van robots te waarborgen.

ABB, met een installatiebasis van 125.000 robots, is de grootste speler ter wereld in de arena van industriële automatisering. En de apparatuur van Leica Geosystems is van essentieel belang voor de unieke kalibratiemethode waardoor klanten kunnen beschikken over exacte robotpositioneernauwkeurigheid gedurende de gehele levensduur van hun robots. De als "Absolute Accuracy" bekend staande kalibratiemethode van ABB verandert een gewone robot in een exacte robot door de toepassing van softwaregestuurde foutcorrecties, die normaal optreden als gevolg van overbelasting, kinematiek en dynamiek.

“Een echt goede industriële robot is er een, die zijn nauwkeurigheid behoudt gedurende zijn gehele levensduur, inclusief installatie in de fabriek, omruil van motoren, wijzigingen in de opspaninrichting en alles wat een robot verder nog mee kan maken.” zegt Peter Fixell, product manager verantwoordelijk voor kalibratie en kwaliteitsborging bij ABB in Västerås. “Het verschil in nauwkeurigheid tussen een ‚virtuele, ideale robot‘ en een echte robot ligt gewoonlijk tussen de 8-15 mm. Dit verschil ontstaat door mechanische toleranties en belasting. Met Absolute Accuracy reduceren wij dit verschil tot een gemiddelde van 0.5 mm,” concludeert Peter Fixell…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print