AfM Technology / Stahlwerk Augustfehn
AfM Technology - Augustfehn

XL kroonwiel nauwkeurig gesmeed, dankzij Leica Absolute Tracker AT901

Stahlwerk Augustfehn heeft een kroonwiel gemaakt met een diameter van 12,7 m. Een Leica Absolute Tracker AT901 en de knowhow van meetspecialisten van AfM Technology GmbH Ost zorgden er voor, dat tijdens de productie uitgevoerde metingen altijd uiterst nauwkeurig waren.

De Stahlwerk Augustfehn fabriek in de stad Apen in Ammerland heeft de bijnaam verworven “Das Stahlwerk im Grünen” (De Staalfabriek in het Groen). Staalproducten voor een reeks verschillende markten worden hier al meer dan 135 jaar gefabriceerd in de agrarische streek Nedersaksen, Duitsland. De staalfabriek houdt zich momenteel voornamelijk bezig met de productie van smeedwerk, vooral i de vorm van slijtageartikelen voor diverse toepassingen in de vergruizings, recycling, cement en materiaalverwerkingsindustrie.

 

De medewerkers zeggen, dat zij het bijzondere het leukst vinden. Zij weten hoe heet staal moet worden gehanteerd, evenals lastige metaalvormprocessen en gecompliceerde componenten. Augustfehn heeft vooral veel succes in de markt voor speciale unieke componenten en de productie van kleine series.

 

Een speciaal werkgebied is hier de fabricage van kroonwielen en lagers voor grote rollen voor de mijnbouw en goederenafhandeling in havens. Sommige van deze componenten hebben diameters tot wel 22 m.

 

Stahlwerk Augustfehn reageert snel en flexibel op speciale wensen van klanten. Grote componenten veroorzaken geen extra zorgen voor de smederij, zelfs niet als zij voor gigantische machines zijn, zoals graafmachines in de mijnbouw of baggermachines, die een uitdaging vormen voor leveranciers vanwege de grote krachten, die erop worden uitgeoefend, de enorme trekspanningen en hoge slijtagegraad op alle onderdelen. Om voor deze graafmachines een lange levensduur te realiseren, moet ieder onderdeel...

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print