Airbus - Broughton (DEA)
Airbus - Broughton

Airbus neemt de maat met DEA coördinaten 09

De Airbus fabriek in Broughton, Noord Wales bestelde onlangs een grote portaal coördinaten meetmachine van DEA. De machine zal geavanceerde dimensionale inspectiemogelijkheden leveren, die mee moeten helpen om gelijke tred te houden met de productie van steunbalken voor de vleugel van de huidige vloot Airbus vliegtuigen, en met componenten voor de nieuwe A380, een 555 persoons passagiersvliegtuig voor de 21e eeuw.

De nieuwe DEA coördinaten meetmachine (CMM), de DELTA AB, werd speciaal ontwikkeld voor de inspectie van grote aerospace hulpmiddelen, componenten en assemblies in een open werkomgeving zonder opoffering van nauwkeurigheid. De innovatieve, modulaire mechanische configuratie, combineert aspecten van zowel portaal als brugontwerpen in een structuur, die is geoptimaliseerd voor de specifieke toepassing.

De DELTA AB heeft op dit moment een meetslag van 10,5 meter in de lengte, 3 meter in de breedte en 500mm verticaal. Met een nauwkeurigheidsformule van 4 + 5L/1000 [micron], is deze machine een van de meest accurate en repeteerbare CMM's in zijn soort. Om de inspectiemogelijkheden voor extreem lange vliegtuig structurele componenten nog verder te vergroten, is het team van Airbus van plan het inspectiebereik van de machine uit te breiden tot een meetslag van 20 meter.

DELTA AB zal worden uitgerust met A.C.T.I.V. software (een geavanceerde multi-sensor structurele temperatuur…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print