Airbus - Broughton
Leica T-Probe at Airbus in Broughton, UK

Voor Airbus Broughton, is de Leica T-Probe de “Evolutionaire Missing Link” in de montage

De locatie van Airbus in Broughton nabij Chester, UK, vervaardigt alle varianten van vleugels voor de Airbus productlijn, inclusief de moeder van alle vlaggenschepen, de nieuwe A380. Airbus is de grootste werkgever in de stad en biedt werk aan meer dan 5000 mensen.Door de 16 productiefaciliteiten in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Engeland worden meer dan 100 Leica Geosystems Lasertrackers gebruikt en alleen al op in Broughton vertrouwd men op 7 Leica Geosystems lasertrackers bij uitgevoerde hercertificatie- en modificatieprojecten.

De nieuwste aanvulling op hun Leica Geosystems meetarsenaal is de Leica T-Probe, de draadloze in de hand gehouden “Walk-Around” draagbare CMM. Echter, buiten de technologie is het de onovertroffen kwaliteit van service en support door Leica Geosystems, die het verschil heeft gemaakt in de dagelijkse gang van zaken bij Airbus.

Er zijn weinig zaken, die zoveel ontzag en bewondering opwekken als vliegen. En geen enkel vliegtuig maakt meer indruk dan de gloednieuwe A380, het grootste passagiersvliegtuig, dat ooit werd gebouwd. Met een lengte van 73 m [239 ft], een vleugelspanwijdte van 80 m [262 ft] en een hoogte van meer dan 24 m [80 ft] dwingt zijn gigantische omvang meteen respect af. Als het toestel in 2008 in dienst wordt genomen, dan zal de A380 een nieuwe definitie neerzetten voor langeafstandsreizen, zoals we die nu kennen.

De vleugels van ieder vliegtuig zijn waarschijnlijk de meest complexe en belangrijke elementen van de gehele constructie. Niet alleen het aantal complexe onderdelen, dat in de assemblage van de vleugel gaat zitten, maar ook de noodzaak om uiterst nauwe toleranties aan te houden van ongeveer 0.25 mm (een tienduizendste van een inch) over de gehele lengte van de vleugel, stelt zware eisen aan de montage. De assemblage vindt plaats in grote mallen (jigs), die een hoogte kunnen bereiken van enkele verdiepingen. Individuele mallen kunnen honderden montagepunten bevatten, die allemaal perfect met elkaar moeten zijn uitgelijnd…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print