Alstom - Birr
Alstom - Birr

Alstom: Energie is maatwerk

De bewerking van turbinebladen vertegenwoordigt een van de belangrijkste productiebewerkingen met toegevoegde waarde in de Power Turbosystemen fabriek van Alstom in Birr, Zwitserland en een Hexagon Metrology coördinaten meetmachine (CMM) is een integraal onderdeel van een flexibel bewerkingscenter (FMS) cell, die turbinebladen en vanen polijst en inspecteert.

In deze FMS cell werken een Mägerle Slijpcenter (MGC 130) en een DEA CMM (Scirocco Activ 14-09-07) onder besturing van een masterprogramma om automatisch niet minder dan vijf bladtypes en drie vaantypes te polijsten en te inspecteren. Deze cell produceeert in drieploegendienst de bladen en vanen voor de rotors van diverse energiesystemen.

Met 4000 medewerkers op twee locaties (Baden en Birr) is Alstom een van de grootste industriële bedrijven in Zwitserland en de fabriek in Birr is een van de belangrijkste leveranciers voor roterende turbinesystemen van Alstom. Deze met hoge snelheid roterende systemen hebben turbinebladen nodig, die zijn bewerkt met kleine toleranties. Alstom was een pionier in vele processen in de fabricage van bladen en vanen. Een van de belangrijkste wensen voor haar FMS cell voor turbinebladen was om een ingebouwde procescontroleprocedure te hebben om te garanderen, dat de bladen en vanen worden gepolijst tot binnen de specificaties zonder downtime tijdens het inspectieproces. Na de ontwikkeling van de cell, heeft Alstom gekozen voor Hexagon Metrology als technische partner voor de meettechnische aspecten.

Een van de sleutelfactoren voor de keuze van dit meetsysteem is de mogelijkheid van de PC-DMIS software om eenvoudig aan te sluiten op de andere componenten van de cell, naast het feit, dat het volledig is ontwikkeld in de MS-Windows omgeving. “Onze grootste uitdaging was de integratie van de CMM, zodat het productieproces…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print