Alstom Transport - Reichshoffen
Alstom Transport - Reichshoffen

Kwaliteitscontrole in de productie van mechanisch gelaste bouwgroepen

Alstom Transport ontwikkelt en levert de meest uitgebreide reeks systemen, apparatuur en diensten voor de spoorwegvervoersmarkt wereldwijd. Met een marktaandeel van 18% en een omzet van 5.3 miljard euro is het bedrijf de marktleider voor hogesnelheids- en zeer-hogesnelheidstreinen en neemt daarnaast een wereldwijde tweede plaats in op het gebied van stedelijk vervoerd, regionale treinen, sein- en infrastructuur evenals voor alle gerelateerde dienstverlening.

De locatie Reichshoffen is er ook trots op om enkele jaren terug wagons te hebben geproduceerd voor de Zweedse en Finse spoorwegen en voor de tweede fase van de tram van Straatsburg.

De afdeling meettechniek van de ALSTOM dochter in Reichshoffen, die onderdeel is van de divisie fabricagekwaliteit onder de verantwoordelijkheid van Emmanuel Glad, bezit twee oude KERN theodolieten en heeft recentelijk een ROMER meetarm aangeschaft samen met een Leica TDA5005 nieuwe generatie theodoliet. ‘Als onderdeel van ons kwaliteitsbeleid en tegelijkertijd met een toenemend aantal projecten, hebben we onze dimensionale controleapparatuur eens goed bekeken. De ROMER meetarm - draagbaar, flexibel en eenvoudig in gebruik - maakt het mogelijk om meer dan dertig minuten te besparen per gemeten werkstuk en ook nog metingen uit te voeren voor andere afdelingen’.

Dat we nu sneller en nauwkeuriger kunnen meten betekent, dat ALSTOM moderne diensten kan leveren op het gebied van in-huis metingen. Naast “standaard” metingen aan chassis sub-eenheden (foto's 1 en 2) in de context van de dagelijkse productie van spoorrijtuigen, wordt de meetarm, afhankelijk van andere lopende projecten, ook ingezet voor andere doeleinden. Volgens Joel Klaiber, die de machine gebruikt, is de meetarm draagbare en snel en kan worden gebruikt voor elk type toepassing. We meten en controleren ook de onderdelen, die we binnenkrijgen van onderaannemers’.

Joel Klaiber voegt toe: “Ik gebruik de ROMER meetarm iedere dag en ik moet toegeven, dat ik met veel plezier met deze machine werk. Mijn collega's zeggen vaak, dat ik het als een computerspel beschouw. De G-Pad software is erg gebruikersvriendelijk en de meetarm is ook eenvoudig te bedienen. Niet alleen dat, maar…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print