Auxiliar D'Explotaciones Energètiques - Vic
Case Study Auxiliar D'Explotaciones Energètiques - Vic

Tijdsduur voor schachtuitlijningen gehalveerd met behulp van moderne laserstations

Auxiliar D’Explotacions Energètiques S.L. uit Vic nabij Barcelona bestaat al meer dan 26 jaar. Dit middelgrote familiebedrijf verzorgt service en onderhoud voor voornamelijk waterkrachtcentrales in de regio en daarbuiten. Ongeveer twee jaar geleden moderniseerden zij de meetmethoden voor het uitlijnen van schachten en reduceerden inspectietijden met de helft door de toepassing van een Leica Geosystems industriële total station.

Turbines, zoals gebruikt in waterkrachtcentrales zijn massieve, robuuste constructies, die tientallen jaren mee moeten gaan, met intervallen voor groot onderhoud eens in de zoveel jaar. Onderhoud van de loopwielen en aan water blootgestelde onderdelen omvat de uitbouw, inspectie en reparatie van versleten onderdelen.

Normale slijtage bestaat uit putten door holtevorming, scheuren door metaalmoeheid en schuring door zwevende delen in het water. Stalen elementen worden gerepareerd door lassen, meestal met roestvast staal. Beschadigingen worden afgesneden of weggefreesd, en daarna met laswerk weer aangevuld tot hun oorspronkelijke of verbeterde profiel. Oude turbineloopwielen kunnen op deze manier een aanzienlijke hoeveelheid roestvast staal hebben verzameld tegen het einde van hun levensduur.

Andere elementen, die inspectie en reparatie behoeven tijdens groot onderhoud zijn de lagers, stopbussen en schachtbussen, servomotoren, koelsystemen voor de lagers en generatorspoelen, pakkingen, verbindingselementen en alle oppervlakken…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print