Bosch Rexroth - Neurenberg
Case Study Bosch Rexroth - Neurenberg

Coördinaten meettechniek voor krachtbronnen

De prestaties, die worden gevraagd van machines in de mijnbouw, bosbouw en agrarische industrie, worden ook gevraagd van hun krachtbronnen. Deze machines verplaatsen tonnen aan materiaal, boren in schier ondoordringbare rotsen en ploegen door zware grond. Hydrauliek van Rexroth speelt hierbij ook een rol. In de fabriek in Neurenberg fabriceert de Mobile Hydraulics Division van Bosch Rexroth AG uitwendige tandwielpompen en motoren. De componenten worden geïnspecteerd met behulp van 3D coördinaten meettechniek van Hexagon Metrology.

De uitwendige tandwielpompen en motoren van Rexroth bereiken hun hoge graad van efficiëntie door hun drukgevoelige kierafdichting en hoogprecieze productietechniek. „Met een dergelijk hoog niveau van procesbetrouwbaarheid kunnen we er voor zorgen, dat kierafmetingen overeenkomen met de gespecificeerde toleranties,“ vertelt Felix Zacharias, Kwaliteitsmanager Uitwendige Tandwielmachines. „Dit heeft een duidelijk positief effect op hun efficiëntie en daardoor op de efficiëntie van de werkmachines, zoals tractoren, kranen of houtladers.“ Op de individuele componenten – bijvoorbeeld tandwielen, behuizingen en lagerborstels – zijn krappe toleranties van toepassing. Bijvoorbeeld, de tolerantie voor bepaalde elementen van tandwielen is slechts 2 micron. Alleen als de componenten precies op elkaar passen de samengebouwde eenheid maximale prestaties behalen.

Productieoperators gebruiken speciale tandwielinspectiecentra, optische meettechniek en in-line meetmachines om er voor te zorgen, dat alles op elkaar past, tot in het kleinste detail. Een geklimatiseerde meetkamer biedt een nog hogere nauwkeurigheid voor speciale...

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print