Brompton Bicycle - London
Brompton Bicycle - London

Geautomatiseerde inspectie voor de eerste keuze in persoonlijk vervoer van de forens

Eigenaren van een Brompton hebben niet zomaar een fiets; zij bezitten een product, dat vanwege haar ontwerp en innovaties een leven lang meegaat. De mogelijkheid om de fiets op te vouwen tot een compacte eenheid, die eenvoudig kan worden meegenomen met het openbare vervoer, is het fundamentele element van het ontwerp. Met hun toewijding aan uitmuntendheid en de hoge kwaliteit die haar klanten verwachten, heeft het bedrijf besloten, dat nu de tijd rijp is om te investeren in 21e eeuwse meetapparatuur in de vorm van een DEA GLOBAL Performance coördinaten meetmachine (CMM).

Op de locatie in Brentford, Londen, ontwerpt en fabriceert, Brompton Bicycle de beroemde Brompton vouwfiets, al 30 jaar een iconisch beeld in de straten van Londen en tegenwoordig steeds vaker gezien in steden over de gehele wereld. Brompton is trots op haar erfgoed: als men hun productiefaciliteiten binnengaat, dan is het eerste dat men ziet: een mini museum met de originele Bromptons, zoals ontworpen door de uitvinder van de fiets Andrew Ritchie.

Hogere doorloopsnelheid vereist.

Hoewel het fundamentele ontwerp van de vouwfiets hetzelfde is gebleven sinds het originele ontwerp uit 1973, hebben de product en productieprocessen doorlopend verbeteringen ondergaan, vooral in de recente jaren. Met de toename van de verkoop is Brompton overgestapt van handmatige naar geautomatiseerd lassen en CNC bewerking. “Om onze productiedoelstellingen te kunnen halen moesten we het gehele productieproces moderniseren”, vertelt Greg Smith, Technical Support Manager. “Over de komende paar jaar zijn we van plan onze productie te verdubbelen. Dat betekent, dat we de fabricage volledig hebben moeten aanpassen.”

Een grote stap vooruit maken.

Vanwege deze enorme toename van de productie had Brompton de geautomatiseerde DEA GLOBAL Performance CMM van Hexagon Metrology nodig voor de inspectie van de frames van de fietsen.

Inspectie van 1 uit 50 frames en sub-assemblies houdt de inspectiekamer druk bezig. Terry Blackman, Kwaliteitscontroleur bij Brompton heeft een extreem groot vertrouwen in het product dat hij controleert – zelfs zoveel, dat zijn reis naar werk iedere ochtend gedeeltelijk met de Londense metro gaat en gedeeltelijk op zijn Brompton vouwfiets.

Hoe eenvoudig te meten.

Toen Brompton op zoek was naar potentiële leveranciers voor de nieuwe CMM lag er bijzondere nadruk op gebruiksgemak. “Wij waren vooral onder de indruk van de eenvoud van de PC-DMIS CAD software, waarmee wij redelijk eenvoudig de resultaten konden bereiken, die we nodig hadden”, legt Terry Blackman uit. “De workshop, die ik heb gevolgd in het opleidingscentrum van Hexagon Metrology is aangevuld met dag in onze fabriek om ons inzicht verder te verdiepen in de meettechnieken specifiek voor onze fietsframes. Ik vind de software heel indrukwekkend, zowel bij gebruik met als zonder CAD.”

Voor de installatie van de DEA GLOBAL Performance CMM werden metingen en inspecties van fietsonderdelen uitgevoerd met behulp van basisprincipes. Een veelheid aan…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print