Burkhardt+Weber - Reutlingen
Case Study Burkhardt+Weber - Reutlingen

Gigantisch flexibel, gigantisch nauwkeurig: 3D coördinaten meettechniek in de werktuigbouw

Het zuiden van Duitsland streeft regelmatig de andere Duitse staten voorbij voor wat betreft octrooiaanvragen. De eerste NC-gestuurde metaalbewerkingsmachine is ook uitgevonden in het zuiden van de Republiek. Samen met een Amerikaans concern creëerde Burkhardt+Weber in Reutlingen deze noviteit in de 50er jaren. De competentie van Burkhardt+Weber ligt vandaag de dag in de fabricage van nauwkeurige extra-grote metaalbewerkingsmachines. Van de coördinaten meetmachine Leitz PMM-F, die de kwaliteitsborging van omvangrijke werkstukken verzorgt bij Burkhardt+Weber, wordt daarom ook de hoogste nauwkeurigheid geëist.

Burkhardt+Weber is gewend aan deze afmetingen. De bewerkingsmachines worden gebruikt in fabriekslocaties voor commerciële voertuigen, drukpersen, verpakkingsmachines en grote motoren en voeren daar, net als in andere sectoren, alle bewerkingen uit. De reden voor de hoge kwaliteit van de bewerkingsmachines is, onder andere, de hoge graad van verticale integratie. Voor de fabricage van hoofdcomponenten, zoals bewerkingsassen of draaitafelbehuizingen, houdt de organisatie alles in-huis. Daarom is coördinaten meettechniek nodig, die in staat is om te voldoen aan de eisen in Reutlingen en die grote werkstukken kan meten met hoge nauwkeurigheid.

Er is nog een strategisch aspect voor de noodzaak voor hoognauwkeurige meettechniek: „In 80% van de gevallen kopen onze klanten een compleet proces van ons, niet slechts een product.“, zegt Michael Wiedmaier, hoofd verkoop. „Vaak worden ook mallen en werktuigen geleverd. Deze opdrachten worden vergezeld van component-specifieke voorlopige acceptaties. Wij produceren daarom als test een specifiek aantal componenten met behulp van de bewerkingsmachines. Het geproduceerde component moet ook hier in-huis nauwkeurig worden gemeten om de klant te kunnen voorzien van de betreffende verificatie...

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print