Caterpillar - Peoria
Case Study Caterpillar - Peoria

Queeste naar de Heilige Graal: Dynamisch Model op ware grote van Gigantische Graafmachine

Virtueel prototyping is lang de heilige graal geweest voor ondernemingen die mogelijkheden zochten om hun productontwikkeling te stroomlijnen. Met behulp van fysieke prototypes nieuwe concepten en optimalisaties testen kan fabrikanten miljoenen kosten voor downstream testen en bouwen van prototypes. Een virtueel prototype is in essentie een exacte 3D digitale kopie van een fysiek object. Dit nauwkeurige CAD model kan worden gebruikt als de basis voor bewegingssimulatie, analyse, ontwerp, interferentiecontrole, animatie en vele andere engineering zaken.

De grondverzetmachines van Caterpillar zijn buitengewoon en niet alleen vanwege hun enorme afmetingen. Een bulldozer of graafmachine heeft duizenden bewegende delen, die allemaal op elkaar inwerken, en die allemaal invloed hebben op het fysiek van de machine-grond overgangsvlak en de mens-machine interactie. Dit complexe geheel karakteriseert enkele van de belangrijke uitdagingen waar Caterpillar voor staat bij het maken van een effectief model. Maar de geweldige voordelen om zo'n model te hebben wegen volledig op tegen de inspanningen.

Rupsbanden bestaan al bijna een eeuw. Bulldozers creëren voortstuwingskracht door zich af te zetten tegen de grond. De grond absorbeert heel veel energie op de overgang tussen rupsband en grond. Ingenieurs van Caterpillar waren geïnteresseerd in het bouwen van zeer gedetailleerde dynamische modellen om de tractieprestaties te voorspellen en ontwerpen op een uiterst geavanceerde wijze te evalueren. Deze geavanceerde benadering van de productontwikkeling kan potentieel de totale R&D kosten drastisch reduceren, wat een van de belangrijkste factoren was voor dit project.

Het onderzoeksteam van Caterpillar bedacht een reeks eisen voor het systeem, dat de bewegingen van de rupsband van een D9 bulldozer moest vastleggen, samen met andere relevante 3D coördinatengegevens, afgeleid van de buitenzijde en beweging van de bulldozer. Dit unieke data-acquisitieproject vroeg om een bijzondere mengeling van hightech meetinstrumenten, die tegelijkertijd 123 kanalen met data zouden inwinnen via vast opgestelde instrumenten, die meebewogen met het tractorchassis en meer dan 40 kanalen van tweetraps telemetriegegevens, die meedraaide met de rupsband…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print