Corvaglia - Eschlikon
Case Study Corvaglia - Eschlikon

Bepaald geen flessenhals: coördinaten meettechniek in de werktuigbouw

De Corvaglia Group uit Eschlikon in Oost Zwitserland is in alle opzichten een topatleet. Het bedrijf is gespecialiseerd in de fabricage van goedkope doppen en sluitingen voor PET flessen. Samen met kunststof spuitgietwerk speelt de werktuigbouw een belangrijke rol bij Corvaglia. Om te voorkomen, dat de werktuigbouw een bottleneck wordt heeft Corvaglia de technologie ingeroepen van Hexagon Metrology: het team gebruikt een DEA GLOBAL coördinaten meetmachine met PC-DMIS software voor voorinstellingen. Het voordeel: de elektrische ontladingsmachines (EDM) kunnen non-stop werken, terwijl de operators de componenten buiten de machines gereedmaken.

Een deel van de knowhow van Corvaglia is aanwezig in elke vijfde PET fles wereldwijd: zij hebben een sluiting, die werd vervaardigd met een Corvaglia gereedschap. Romeo Corvaglia richtte het bedrijf op in 1991. Toen was het bedrijf nog alleen bezig met het ontwerp van sluitingen en spuitgietmallen. De overname van de mallenmaker Kellenberger AG was in 1997 de laatste stap om een full-service leverancier van PET sluitingen te worden.

Het portfolio: een mooi stuk werk

Het bedrijf heeft met succes haar kennis op dit gebied verder uitgebreid. Tegenwoordig heeft Corvaglia een compleet aanbod van producten en diensten gecentreerd rondom kunststof sluitingen: beginnende met het ontwerp, de ontwikkeling en werktuigbouw via spuitgietwerk helemaal tot aan de bijbehorende dienstverlening. “Het is onze strategie om de klant een volledig pakket aan te bieden op het gebied van PET sluitingen.” zegt Peter Kistler, hoofd productie bij Corvaglia Mould AG. “We hebben zelfs invloed op het ontwerp van de flessenhals met ons ontwikkelingswerk. We streven er continu naar om de productie van sluitingen nog kosteneffectiever te maken, bijv. door de sluitingen dusdanig te ontwerpen, dat er minder materiaal nodig is voor de productie...

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print