DMR - Rostock
DMR - Rostock

Flexibel lasertracker systeem faciliteert de verwerking van grote gietijzeren en stalen componenten

Bij DMR Produktionsgesellschaft mbH in Rostock waait een frisse wind: de voorheen gebruikte traditionele meetmethoden hadden grenzen; succes is nu gegarandeerd met de Leica Absolute Tracker AT901 en Leica T-Probe. Als het werkstuk nu niet naar de CMM kan komen, dan gaat de CMM naar het werkstuk.

Windenergie verandert de politiek en de industrie en beide reageren anders op deze veranderingen. Met financiering door regeringen kijkt de industrie naar productiemogelijkheden. De grote omvang van moderne windenergie-installaties levert nieuwe uitdagingen op; het manoeuvreren met stalen en gietijzeren componenten met een gewicht van 80 ton kost tijd en is duur - daarom scheelt het als transport tot een minimum wordt beperkt.

Bij DMR Produktionsgesellschaft mbH in Rostock zijn extreem grote componenten aan de orde van de dag. Het bedrijf, dat is ontstaan uit Dieselmotorenwerk Rostock, is gespecialiseerd in turnkey productie, met speciale kennis opgedaan met de fabricage van behuizingen voor windturbines, industriële tandwielkasten, diverse componenten voor gas- en stoomturbines en reserve onderdelen voor twee-takt crosshead motoren.

 

Eenvoudig te bedienen op luchtige hoogte

Holger Radanke, kwaliteitsmanager bij DMR Produktionsgesellschaft mbH, is verantwoordelijk voor het identificeren van geschikte meetprocedures. He is vooral bezorgd over de toenemende grootte van componenten: “Omdat we alleen in opdracht fabriceren, kunnen we ons niet alleen richten op meetinstrumenten en methoden. Met heel grote componenten hebben we ons in het verleden vaak afgevraagd hoe we kostbare tijd kunnen uitsparen, zowel met het meten als bij het markeren. Met grote componenten zijn handmatige methoden heel erg beperkt. En als dan ook nog moet worden aangetoond, dat wordt voldaan aan vorm en positietoleranties, dan…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print