Dassault Aviation - Mérignac
Case Study Dassault Aviation - Mérignac

Toonaangevende vliegtuigfabrikant is al meer dan 15 jaar loyaal gebruiker van draagbare meetarm

Via haar engineering ontwerpafdeling, productiefaciliteiten, de vaardigheden van haar werknemers en haar productlijnen, biedt de Dassault Aviation Group haar klanten diepgaande knowhow, vanaf ontwerp tot operationeel gebruik, gebaseerd op solide ondernemerswaarden. Dassault Aviation speelt een voortrekkersrol in technologische innovatie en expertise in luchtvaartsystemen. De Group richt zich er op, om haar klanten te voorzien van innovatieve en kostenefficiënte oplossingen. Door technologische vooruitgang heeft het concept van het vliegtuig zich ontwikkeld tot een complex luchtvaartsysteem, zowel in de civiele als de militaire markt.

Er zijn nog weinig bedrijven in de wereld in staat om deze systemen te bouwen. Zij vereisen essentiële expertise vanaf ontwerp tot productie en ondersteuning, en voor de coördinatie, het financiële beheer en de integratie van systemen. De systeemintegrator moet een veelheid aan brede vaardigheden bezitten om alle technische en financiële componenten te overzien, en tegelijkertijd inzicht te hebben om de risico's van de integratie te beoordelen.

De CAD/CAM afdeling van Dassault, gevestigd bij het vliegveld van Bordeaux in Merignac, ontwerpt en inspecteert gereedschapsconcepten, controle en ombouw. Deze afdeling, onder leiding van Jacky Blasquez, is onderdeel van de productieafdeling en is van cruciaal belang voor alle projecten van Dassault. Blasquez begon 32 jaar geleden als werkplaats instrumentmaker en heeft zichzelf opgewerkt als technisch illustrator, hoofd van diverse afdelingen tot uiteindelijk hoofd van de ontwerp en fabricage-afdeling. „In het begin werd het meeste werk met de hand gedaan, later werd overgestapt op CADAM en CATIA software voor oppervlakken en buizen. De meetapparatuur was nogal basaal toentertijd: theodolieten, schietlood en liniaal. Voor 3D metingen moesten we terugvallen op een externe partner. In de late tachtiger jaren had onze Argenteuil dochteronderneming hun eerste Romer meetarm aangeschaft en konden we deze van hen lenen als we die nodig hadden. Uiteindelijk hebben we in 1992 zelf onze eerste Romer meetarm aangeschaft. Deze was direct geïntegreerd in het buigproces en is sindsdien dagelijks in gebruik geweest – nu al meer dan 15 jaar. De tweede ROMER meetarm werd in 2004 aan de afdeling opgeleverd en was al snel ons belangrijkste meetinstrument…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print