Del West Europe - Roche
Del West Europe

Del West Europe meet met Formula 1 normen

Het is een paradox, dat Del West Europe SA, wereldleider als leverancier van kleppensysteemcomponenten aan vrijwel alle Formula 1 motorfabrikanten,

is gevestigd in Zwitserland, een land dat zelf geen auto's fabriceert. “Het was een uitdrukkelijke keuze,” zegt Bruno Engelric, algemeen directeur van Del West Europe , ”Ten eerste is Zwitserland centraal gelegen in Europa en geeft ons eenvoudige toegang tot onze klanten in de auto-industrie in Frankrijk, Duitsland en Italië. Ten tweede is het "Swiss-made" label synoniem met precisie en kwaliteit.”

Del West Europe SA begon in 1996 met slechts 1 werknemer en heeft intussen meer dan 90 werknemers, die alles afhandelen van ontwerp en procesplanning tot fabricage en eindinspectie in faciliteiten van 3000 vierkante meter in Roche.

 

Het bedrijf is gespecialiseerd in ontwerp en fabricage van kleppensystemen voor racemotoren. Het doel is om de laatste materiaaltechnieken te gebruiken om lichtgewicht maar uiterst stijve componenten te maken, die met minimale zuigermassa functioneren in hogesnelheids automotoren. Daarom worden titanium en aluminiumlegering gebruikt voor kleppensysteemcomponenten, zoals kleppen, klepvoeringen, nokkenassen en pneumatische veersystemen.

 

Door optimalisatie van het ontwerp van op elkaar aansluitende componenten, kunnen de ingenieurs van Del West de prestaties van kleppensystemen verbeteren, zodat steeds hogere motorsnelheden kunnen worden bereikt zonder verlies van klepcontrole. Dit resulteert in een verbeterde koppelcurve over het volledige RPM bereik van de motor - cruciaal voor de prestaties van racemotoren. Dankzij haar geconcentreerde aandacht voor de ontwikkeling van kleppensystemen heeft Del West een ultiem begrip ontwikkeld van de invloed van dit kritieke systeem op de prestaties van motoren.

 

Om vooraan te blijven lopen met de technologische innovatie investeert Del West continu in verbeterde productontwerp en fabricagecontroleprocessen. B&S Messtech SA, tegenwoordig Hexagon Metrology Zwitserland, is een partner van Del West sinds haar oprichting en leverde een Leitz PMM-C 700 coördinaten meetmachine (CMM), drie DEA CMM's en twee contactloze meetsystemen. Een interessant aspect van de Leitz PMM-C 700 is dat deze machine zowel werkt met PC-DMIS als met…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print