Dimension 3 - Cordelle
ROMER Case Study Dimension 3 - Cordelle

Een servicebedrijf gespecialiseerd in ROMER

Als een tekort aan personeel of financiële redenen er de oorzaak van zijn, dat u zelf geen eigen meetoplossingen kunt opzetten, dan kan uw bedrijf zich richten tot gespecialiseerde servicebedrijven. Dimension 3 is zo'n bedrijf, met het hoofdkwartier in de Roanne streek nabij Lyon. Dimension 3 gebruikt ROMER meetarmen, zowel lokaal als internationaal, en beidt haar klanten service van hoge kwaliteit en op tijd.

René Chapuis, die leiding gaf aan de dimensionale nauwkeurigheid van Giat Industries, gebruikte een ROMER arm voor het inspecteren van de binnenzijde van het Leclerc pantservoertuig. Dat was aan het eind van de 1980s. De flexibiliteit van de arm, zijn nauwkeurigheid en dat hij zo eenvoudig kan worden verplaatst, overtuigden Chapuis en maakten van hem de belangrijkste gebruiker van de arm bij Giat.

Jaren later kon Chapuis, dankzij een door de regering gesubsidieerd programma voor startende MKB bedrijven, de overstap maken naar kleine ondernemer en richtte Dimension 3 op. De basisgedachte achter deze starter was simpel: lease een ROMER arm en biedt het bedrijfsleven in de buurt de optie aan om meetprojecten uit te besteden.

Net als alle bedrijven waren de eerste paar jaar moeilijk. Niet alleen moet men klanten vinden – wat moeilijk genoeg is zonder een formele zakenopleiding – maar men moet ook aan de meetapparatuur zien te komen. De verandering van werknemer naar ondernemer was ook een uitdaging op zich. Na enkele moeilijke maanden was Chapuis in staat om voor hele goede condities een eigen meetarm te bemachtigen en had nu niet langer last van maandelijks terugkerende leasing betalingen. Regionale beurzen, mond-tot-mondreclame en directe contacten met ROMER maakten het voor Dimension 3 mogelijk zich langzamerhand in de markt te vestigen. De eerste klanten waren onderaannemers van bekende bedrijven, die zelf al ROMER armen gebruikten en hun onderaannemers voorschreven, dat dezelfde meetapparatuur moest worden gebruikt om vergelijkbare resultaten te garanderen…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print