Donzé-Baume - Les Breuleux
Case Study Donzé-Baume - Les Breuleux

De droom van een perfecte tijdmeter: Coördinaten meettechniek maakt het mogelijk

De Zwitserse Jura wordt van oudsher beschouwd als de wieg van klokken- en horlogemakers. Sinds de omwenteling in de industrie na 1980 wenden bedrijven, die zich op de goedkopere marktsegmenten hebben gericht, zich steeds meer naar het Verre Oosten. Leveranciers van luxe merken van traditionele klokken en horloges zijn echter trouw gebleven aan de Jura. Zij vormen de vaste klanten van Donzé-Baume, een bedrijf dat horlogekasten en banden maakt. De horlogeonderdelen worden nauwkeurig gecontroleerd bij Donzé-Baume met behulp van coördinaten meettechniek.

Donzé-Baume, waarschijnlijk de oudste fabrikant van horlogekasten ter wereld, werd opgericht in 1868 en is tegenwoordig onderdeel van de Richemont Group, die is gespecialiseerd in de vervaardiging van luxe goederen. Naast horlogekasten produceert Donzé-Baume metalen horlogebandjes voor deze betrouwbare “Tijdgeesten”. Vanuit haar hoofdkantoor in Les Breuleux levert het bedrijf horlogekasten en banden aan ongeveer 15 welbekende horlogemakers. Vrijwel alle makers van beroemde merken produceren zelf horlogekasten. Maar als het aankomt op complexe, exclusieve, kleine series, dan moeten zij de kennis en expertise inroepen van traditionele bedrijven, zoals Donzé-Baume.

Ontwikkeling is de fase die plaats vindt direct aan het begin van het productieproces. In meer dan 90% van haar opdrachten neemt Donzé-Baume deze taak op haar schouders en maakt de constructietekeningen en stelt de processpecificaties op voor elk onderdeel. Draaien, frezen, polijsten, afwerken of monteren – elk werkstadium wordt precies vastgelegd. De toegestane toleranties, toegepast tijdens het meten van de componenten, worden net zo precies gespecificeerd. Met behulp van het PRO Engineer softwarepakket produceren technici de CAD tekeningen, die zullen dienen als referentie voor de latere kwaliteitscontroles. Zodra de prototypes gereed zijn, verkrijgt het team goedkeuring door de klant en kan de serieproductie worden gestart met de blanko's…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print