Draagbare meetarmen
Portable Measuring Arms
Met draagbare meetarmen kunt u metingen uitvoeren direct in de productieomgeving, waar procesverbeteringen het meeste effect hebben. Geen lange installatietijd, eenvoudige bediening en altijd betrouwbare 3D metingen. Meetarmen kunnen worden uitgerust met scankoppen en aftasters met verschillende lengten om zelfs de meest lastig bereikbare punten optisch of tactiel te meten.

De aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding van deze draagbare coördinaten meetmachines in vergelijking met CAD of reverse-engineering technieken heeft tot gevolg, dat zij in steeds meer industrieën toepassing vinden.
ROMER Absolute Arm


Uniek in de wereld van draagbare meetarmen: De ROMER Absolute Arm gebruikt absolute encoders en is daarmee de eerste meetarm, die niet voor de meting hoeft te worden geïnitialiseerd. Als de arm wordt ingeschakeld, is hij meteen klaar voor gebruik.


» meer

ROMER Absolute Arm met geïntegreerde scanner


3D digitalisering, 3D modelleren, puntenwolkinspectie, reverse-engineering, rapid prototyping of kopieerfrezen: dit systeem is een all-purpose meetinstrument voor een veelheid aan applicaties.


» meer

ROMER Absolute Arm met externe scanner


De ROMER Absolute Arm met externe scanner is ontwikkeld voor de CMS 108 high performance laserscanner van Hexagon Metrology. Scanners van derden kunnen eveneens worden aangesloten.


» meer

ROMER Absolute Arm Compact


Door ook kleine onderdelen nauwkeurig te kunnen meten, kan de ROMER Absolute Arm Compact op de werkvloer ingezet worden voor het meten van strenge toleranties.  Deze veelzijdige, draagbare coördinaatmeetmachine (CMM) is een sneller en nauwkeuriger alternatief voor handmeetgereedschap en kan talloze taken in de werkplaats uitvoeren, waardoor ze een perfecte aanvulling is op stationaire CMM-apparatuur.


» meer

ROMER Bike Measurement System


The ROMER Bike Measurement System is a completely portable 3D scanning system, developed in Switzerland in close collaboration with the UCI (International Cycling Union) and the Laboratory of Polymer and Composite Technology (LTC) at the Swiss Federal Institute of Technology (EPFL).


» meer

ROMER Meetsysteem voor tandwielen


Om het mogelijk te maken tandwielen te meten, heeft Hexagon Metrology haar meest mobiele CMM – de ROMER Absolute Arm – gecombineerd met QUINDOS, de meest krachtige software op de markt voor de analyse van speciale geometrieën. Nu kunnen alle cilindrische tandwielen (met inwendige, uitwendige, rechte en schroefvertanding) zelfs met onbekende parameters snel worden gemeten in een intuïtieve omgeving.


» meer

COMPOSIETINSPECTIESYSTEEM


Geavanceerd kwaliteitscontrolesysteem voor composietmaterialen die worden gebruikt in combinatie met de ROMER Absolute Arm met geïntegreerde scanner.


» meerPrint Print