Fette - Schwarzenbek
Case Study Fette GmbH - Schwarzenbek

Fette meet componenten voor tabletpersen automatisch met Leitz PMM-F

Weidse vlakke landschappen, gigantische windturbines, helderrode bakstenen huizen – zo karakteristiek voor het hoge noorden van Duitsland. Voor de experts uit de industrie wordt deze streek ook geassocieerd met de fabricage van tabletpersen. Fette, gevestigd in Schwarzenbek, Sleeswijk-Holstein, heeft jaren ervaring als een meester in deze kunst. De tabletpersen van Fette worden wereldwijd gebruikt in de farmaceutische en gerelateerde industrie. Het bedrijf inspecteert componenten voor tabletpersen – zoals rotors bijvoorbeeld – op een Leitz PMM-F. Het resultaat bestaat uit verhoogde productiviteit.

De techniek van het maken van tabletten draait om samendrukken – de fabricage van producten zoals tabletten, pillen, katalysatoren of batterij ringkernen, geproduceerd door het persen van granulaat. De componenten van de tabletteermachines moeten met hoge nauwkeurigheid worden gefabriceerd, zodat het persen van de tabletten zo precies mogelijk kan gebeuren. Het doel is om het aantal foutieve tabletten te minimaliseren en de exacte dosis te gebruiken van wat vaak een dure grondstof in poedervorm is. Een nauwkeuriger gefabriceerde machine zal ook minder last hebben van stilstand.

Een Leitz PMM, boven alles indrukwekkend door zijn hoge nauwkeurigheid in combinatie met het flexibele QUINDOS softwarepakket, is tussen 1988 en 2003 onderdeel geweest van de gereedschapset van het meetteam. Toegenomen productieaantallen betekenden, dat het vorige proces moest worden verbeterd met behulp van een universele meetoplossing, die kon voldoen aan de economische en technische vereisten. De primaire doelstelling was, dat de machine zodanig ontworpen zou zijn, dat Fette hem de gehele dag kan gebruiken voor het uitvoeren van speciale metingen, geprogrammeerde meetprocessen en eindcontroles. Tijdens de avond- en nachtdienst moet de machine in staat zijn om seriële metingen automatisch uit te voeren zonder operator. De nieuwe CMM moet ook componenten kunnen verwerken tot een maximum grootte van 1800 x 1800 x 500 mm…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print