Geschiedenis

Tweehonderd jaar meettechniek - in een bedrijf

De geschiedenis van Hexagon Metrology is er een van zowel recente als traditionele merken. De geschiedenis gaat terug tot de 19e eeuw - een rijke schat van bijna 200 jaar ervaring, die een solide basis vormt voor klantgeoriënteerd acteren en toekomstige groei.

Wat zal de toekomst brengen?
De Hexagon Group beschikt over een sterke basis voor toekomstige organische groei. Hexagon evalueert een groot aantal bedrijven, dat potentieel het productportfolio van Hexagon kan versterken, of het verkoopnetwerk kan uitbreiden in nieuwe en bestaande markten.

Geschiedenis

1800s | 1900 – 1950s | 1960 – 2000s | 2010 - Aanwezig


1800s

1819
Kern & Co wordt opgericht in Aarau, Zwitserland. Het is een van de voorlopers van het Leica Geosystems AG van vandaag - samen met Wild Heerbrugg, dat circa 100 jaar later begon in Heerbrugg, Zwitserland.

1833
Brown & Sharpe wordt opgericht in de USA en ontwikkelt zich tot een van de bekendste en invloedrijkste bedrijven in de metaalbewerkingsindustrie.

1869
Ernst Leitz neemt het Optische Institute over, dat 20 jaar eerder werd opgericht in Wetzlar, Duitsland en noemt het bedrijf Ernst Leitz.

Terug Naar Boven

1900 - 1950s

1911
CE Johansson wordt opgericht in Eskilstuna, Zweden. De standaarden van de Zweedse oprichter Carl Edvard Johansson werden beschouwd als de "Standaard van de standaarden".

1933
Sheffield Gage Corporation wordt geboren. In eerste instantie handelde dit bedrijf onder de naam City Machine and Tool Works - een bedrijf dat in 1906 werd opgericht door Oscar Polk in Dayton, USA.

1945
Het jaar dat TESA SA werd opgericht. Het bedrijf had de vier jaar daarvoor gehandeld onder de naam TÉLÉPHONIE SA, een dochter van het telecommunicatiebedrijf AUTOFON AG en boorde nieuwe markten aan met de MINMETAL® micrometer.

Terug Naar Boven

1960 – 2000s

1963
DEA wordt opgericht in Italië en bouwt in datzelfde jaar Alpha - de eerste coördinaten meetmachine ter wereld.

1986
Homer Eaton en Romain Granger starten ROMER SARL (ROMER Frankrijk) en lanceren de draagbare meetarm in de markt.

1989
ROMER Inc. wordt opgericht om de producten van ROMER Frankrijk te verkopen in Noord Amerika.

1990
Oprichting van Wilcox Associates, Inc. Dit bedrijf ontwikkelt PC-DMIS, de meest toonaangevende CMM software ter wereld.

1992
Het Zweedse bedrijf Hexagon AB wordt opgericht. Hexagon Metrology is onderdeel van Hexagon Measurement Technologies, een divisie van de Hexagon Group.

1994
DEA wordt onderdeel van de Brown & Sharpe Metrology Group.

1995
In Israël richt Prof. Amnon Shashua het bedrijf Cognitens Ltd op. Hij ontwikkelt de initiële inhouse technologie.

1999
MTWZ wordt opgericht, als onafhankelijke eenheid met 20 medewerkers van het toenmalige Leitz Messtechnik, om de bestaande Quindos meetsoftware verder te ontwikkelen.

2001
De Amerikaanse bedrijven Brown & Sharpe Inc. en Wilcox Inc. worden geïntegreerd in de Hexagon Group.

2002
Het bedrijf voor meettechniek CE Johansson wordt onderdeel van Hexagon Metrology.

2004
De meettechniek divisie van Sheffield Automation LLC, evenals de bedrijven ROMER S.A. (ROMER Frankrijk) en ROMER Inc. (ROMER USA) worden nu onderdeel van Hexagon Metrology.

2005
Hexagon neemt het Zwitserse Leica Geosystems AG over.

2007
De Hexagon Group neemt CogniTens Ltd over.

2008
m&h Inprocess Messtechnik, de ontwikkelaars van hoogwaardige contacttasterystemen, laserapparatuur en meetsoftware, wordt onderdeel van Hexagon Metrology.

Het Duitse bedrijf Messtechnik Wetzlar GmbH (MTWZ), producent van toepassingen voor aandrijflijnen (Power Trains) en de QUINDOS-software, wordt onderdeel van Hexagon Metrology

2009
Mahr Multisensor GmbH, een metrologiebedrijf met een leidende visie en fabrikant van 3D multisensor coördinaatgestuurde meetmachines, wordt overgenomen door Hexagon Metrology. Deze aanvulling op het portfolio van Hexagon Metrology zorgt ervoor dat een volledig scala aan optische coördinaatgestuurde meetsystemen kan worden aangeboden.

Mycrona wordt overgenomen, waarmee de afdeling multisensor en optische systemen van Hexagon Metrology verder groeit. Mycrona is ook fabrikant van 3D multisensor coördinaatgestuurde meetmachines, uitgerust met camera, laser, wit-lichtscan en contactsensoren.

Hexagon kondigt de acquisitie aan van Technodigit SARL (Lyon, France), ontwikkelaar van 3DReshaper® software. Reshaper is een compleet softwarepakket voor 3D verwerking van puntenwolken en is een kosteneffectieve toevoeging aan de PC-DMIS-softwareserie op het gebied van datamanipulatie.

Terug Naar Boven

2010 - Aanwezig

2011
Hexagon Metrology versterkt haar positie in optische systemen door een samenwerking aan te gaan met Dongguan Seven Ocean Metrology Vision Co., Ltd. Seven Ocean Metrology Vision is een reeds lang gevestigde leider op het gebied van videomeettechnologie en heeft al meerdere prijzen gewonnen voor haar technologische innovaties. Deze samenwerkingsovereenkomst heeft Hexagon Metrology in staat gesteld haar uitgebreide productportfolio voor optische videotechnologie verder uit te breiden en te verbeteren.

2012
New River Kinematics, het engineeringsbedrijf dat hoogwaardige mobiele metrologiesoftware ontwikkelt en ondersteunt, wordt overgenomen door Hexagon Metrology. New River Kinematics is vooral bekend van SpatialAnalyzer®, een veelgeprezen, mobiel metrologisch softwarepakket, dat goed aansluit bij de mobiele CMM-apparatuur van Hexagon Metrology. 

2014
Hexagon koopt Vero Software aan. Vero Software is een softwarebedrijf dat is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en bekend staat om haar sterke merknaam en geweldige resultaten op het gebied van klanttevredenheid. Hun software helpt bij het ontwerp- en productieproces door middel van programmeer- en beheeroplossingen voor werktuigmachines. Hierdoor biedt Vero Software een oplossing voor de steeds grotere uitdaging om hoge productie-efficiëntie met eindproducten van hoge kwaliteit te combineren.

2015
Q-DAS is gevestigd in Duitsland en heeft vestigingen en partnerdistributiebedrijven over de hele wereld. De
Q-DAS-portfolio is al compatibel met oplossingen van zowel Hexagon als andere fabrikanten en wordt breed gebruikt in productiesectoren waar hoge productievolumes en dimensionele kwaliteitseisen vragen om statistische analyses. Een voorbeeld is de autobranche waar Q-DAS de feitelijke norm is. Hexagon en Q-DAS zijn van plan de positie van het bedrijf ten opzichte van technische partners te behouden, waarbij de platforms van
Q-DAS open blijven voor de talloze systeemproviders die momenteel worden ondersteund.

Terug Naar Boven

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print