Gruenewald - Graevenwiesbach
Case Study Gruenewald - Graevenwiesbach

All-round coördinaten meetsysteem faciliteert het testen van homokinetische koppelingen en werktuigen

Grünewald Feinmaschinenbau heeft faciliteiten in Grävenwiesbach in Hessen en in Weilmünster en is een bedrijf, dat houdt van een complexe uitdaging. Dit familiebedrijf produceert diverse componenten voor haar klanten voor de aandrijvingen van en grote variatie van voertuigen, zoals vrachtauto's, militaire voertuigen, race auto's, schepen en spoorvoertuigen. Vooral homokinetische koppelingen vormen een groot aandeel van het ordervolume. Flexibiliteit is een must voor dit werk op provisiebasis en dus moet de meettechniek van het bedrijf ook flexibel zijn. Met de universeel toepasbare Leitz Reference en de QUINDOS software, kan Grünewald zowel kogelbanen als kooitanden van homokinetische koppelingen in een meetproces inmeten - en tegelijkertijd een betrouwbare documentatie verkrijgen.

Voor Grünewald betekent flexibiliteit meer dan alleen de reeks componenten, die zij produceren. Voor wat betreft seriegrootte biedt het bedrijf ook een aantal verschillende opties voor aandrijfcomponenten, van prototypes tot kleine, middel en grote series. Daarnaast kan het bedrijf mallen maken, gereedschappen en speciale machines. Wat is de productiestrategie achter deze aanpak? het bedrijf gelooft onvoorwaardelijk in het aanbieden van een breed productiepakket. „Of het gaat om metaalbewerking voor warmtebehandeling, tandwieltechniek of warmtebehandeling, wij hebben de expertise“, zegt Markus Grünewald, die de derde generatie algemeen directeur is van het bedrijf. „Iedereen kan een serieproductie op gang krijgen, maar als het om kleine series gaat, dan moet je het wel kunnen aansturen. Bijvoorbeeld, als een prototype bouwt en er is op korte termijn een materiaalwijziging dan moet je in staat zijn om het proces direct bij te sturen.” Het is dan ook geen verrassing, dat meer dan 90% van het personeel specialisten zijn.

Grünewald is een van de eerste bedrijven, die homokinetische koppelingen in hun productieprogramma hebben opgenomen. Een homokinetische koppeling brengt de kracht van de ene stang gelijkmatig over op een andere - onafhankelijk van de hoek tussen de twee stangen. In een vrachtwagen bijvoorbeeld brengt de koppeling de kracht over van de drijfstang naar de wielen. Meestal bestaat een homokinetische koppeling uit zes kogels, die bewegen in gleuven in een kogel aan een as of stang. Een bekervormige houder sluit de kogels af en houdt alles op zijn plaats...

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print