HGG Profiling Equipment - Middenmeer
Case Study HGG Profiling Equipment - Middenmeer

Leica Absolute Tracker AT901 bewaakt het snijden van masten voor windmolens

Het Nederlandse bedrijf HGG heeft voor een klant een nieuw systeem ontwikkeld voor het schuin afgewerkt doorsnijden van profielen en met een geïntegreerde Leica Absolute Tracker AT901 met Absolute Interferometer. De tracker bewaakt continu het snijproces. Met behulp van de meetgegevens snijdt de machine 60 m lange, 400 ton buizen in individuele doorsneden – met een nauwkeurigheid van een fractie van een millimeter.

Wereldwijd worden veel snijprojecten uitgevoerd door HGG machines. HGG werd opgericht in 1984 en is het enige bedrijf ter wereld, dat zich volledig richt op het snijden van stalen profielen en levert maatwerk machines en kennis, die voldoen aan de hoogste normen. De machines worden wereldwijd verkocht aan toonaangevende bedrijven in de offshore, staalconstructie, piping, scheepsbouw en andere industrieën. Profielmachines van HGG leveren kwaliteitssnijwerk volgens de laatste normen (ISO 9013), eenvoudige bediening & programmering en industriespecifieke aanpassingen. Zij worden gebouwd om lang mee te gaan.

HGG fabriceert snijmachines, die vooral geschikt zijn voor het verwerken van grote componenten. “Wij houden van uitdagingen,” zegt Peter Tool, R&D manager bij HGG. “Onze grote kracht is dat we onze systemen en software vanaf de grond ontwerpen – zo behouden we flexibiliteit. Door korte communicatielijnen kunnen we in zeer korte tijd met volledig nieuwe processen komen” voegt Tool toe...

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print