Hellgeth - Wurzbach
Case Study Hellgeth - Wurzbach-Rodacherbrunn

Fabrikant van maatwerk speciale voertuigen vereenvoudigt de constructie van prototypes met de ROMER meetarm

De broers Jürgen en Andreas Hellgeth zijn ondernemers met een passie. Hun interesses draaien om motorsport en off-road voertuigen. Een door henzelf geconverteerde race Unimog met een twin-turbo, midden geplaatste motor verzekerde hen zelfs de eerste plaats in het eindklassement van de Dresden-Breslau Rally in 2008. Vanuit hun persoonlijke enthousiasme voor de motorsport en privé off-road activiteiten, ontwikkelden zij het zakelijke idee: eerst ontwikkelden de Hellgeths speciale voertuigen voor eigen gebruik.

Er ontstond echter al snel een vraag naar geïndividualiseerde details en maatwerk voertuigbodies in de off-road en globetrotter scene. In hun Wurzbach-Rodacherbrunn fabriek in Zuid Thüringen bouwden Andreas en Jürgen Hellgeth een bedrijf op, dat al snel een goede naam opbouwde onder haar klanten. De sneeuwbedekte bossen en bergen in dit gebied in het oosten van Duitsland bleek de perfecte plek voor het bouwen van all-terrain voertuigen – tientallen testbanen direct om de hoek. De zakelijke activiteiten van de familie zijn vandaag voornamelijk geconcentreerd langs twee lijnen: Maatwerk speciale oplossingen voor voertuigen op wielen en de modernisatie, conversie en verkoop van rupsvoertuigen.

 

De kracht van Hellgeth ligt in het onverdeeld nastreven van het vervullen van de wensen van de klant op ieder gebied van de voertuigbouw. Andreas Hellgeth verklaart: „Er zijn slechts enkele voertuigbody leveranciers, die bemoeien met automobiel engineering. Wij ontwerpen en optimaliseren alle componenten om aan de exacte wensen van de klant te voldoen, of het nu een versnellingsbak betreft, de juiste velg-bandcombinatie, remmen, chassis, vering, schokdempers, winches of brandstoftanks.“ Afhankelijk van de capaciteit en het orderboek verkoopt Hellgeth elk jaar 30-50 rupsvoertuigen, die oorspronkelijk van de Zweedse fabrikant Hägglund stammen en worden geconverteerd in Rodacherbrunn. Deze voertuigen zijn geschikt voor transport en gebruik in zwaar terrein. Zij zijn uitgerust met een moderne dieselmotor en kunnen tot 16 personen vervoeren. Hägglunds doen over de hele wereld dienst – inclusief arctische en hoge alpine regio's…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print