Ingemat - Zamudio
Ingemat - Zamudio

Lasertracker opent de deur naar nieuwe activiteiten

Ondernemerschap betekent, het uitzetten van een koers voor nieuwe kansen. In industriële bedrijven staat of valt het succes van dergelijke plannen met het vaststellen van de juiste apparatuur. Daarom heeft de Baskische engineering firma Ingemat een Leica Absolute Tracker AT401 toegevoegd aan hun gereedschapskoffer.

Ingemat, gevestigd nabij Bilbao in het noorden van Spanje, is een automatisering engineering en robotics bedrijf, gespecialiseerd in het algemene beheer van turnkey projecten en de ontwikkeling van maatwerk oplossingen voor productieprocessen. Voor hun klanten in de auto-industrie fabriceren zij volledige gietvormen en carrosserie-oplossingen, productielijnen, tafel en roller vouwmachines en op lasers gebaseerde lasoplossingen. Met de uitbreiding van hun zakelijke activiteiten naar de aerospace en windenergiesector, worden de afmetingen van de componenten, die het Ingemat team manoeuvreert, iedere dag snel groter – en dat worden de uitdagingen voor de meettechnici ook.

Voorbereid op windenergie-afmetingen

“Een belangrijke onderdeel van ons dagelijks werk bestaat uit het opmeten van mallen of opspanningen voor aerospaceklanten. Voor deze applicaties meten we afstanden van ruwweg 7 m”, zegt Jesús Bahillo, Productinnovatie Coördinator voor Ingemat. “Maar omdat we actiever willen zijn voor klanten uit de windenergiesector, verwachten we in de toekomst met nog grotere structuren te gaan werken. Dus hebben we meettechniek nodig, die werkt over zelfs 45 m.” Het wapen van Ingemat voor toekomstig succes bestaat uit de Leica Absolute Tracker AT401, een heel compacte draagbaar coördinaten meetsysteem ontwikkeld voor toepassingen met groot volume. Dit instrument gebruikt een laserstraal, die heel nauwkeurig de exacte positie bepaald van een reflecterende bol binnen een gemiddeld werkvolume van 320 m.

Flexibiliteit en tijdbesparing

voor Ingemat opent de lasertracker van Leica Geosystems de deur naar nieuwe kansen. Jesús Bahillo somt op: “Onze Leica Absolute Tracker brengt een heleboel flexibiliteit. We besparen ook heel veel tijd vergeleken met handmatige meetmethoden. Eigenschappen als PowerLock of de afstandbediening maken hem eenvoudig hanteerbaar – voor zowel uitlijnen als meten is de tracker fantastisch.”

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print