Ingersoll - Haiger
Ingersoll - Haiger

Effectieve hob cutter inspecties

Ingersoll weet precies hoe tandwielen tanden krijgen. Het bedrijf is gespecialiseerd in trillingsvrije slijpgereedschappen. In haar fabriek in Haiger, concentreert Ingersoll Werkzeuge GmbH zich op het ontwerpen en fabriceren van groot-volume speciale werktuigen, waaronder multi-draads hob cutters voor de tandwielindustrie. Tijdens de productie ondergaan deze hob cutters een nauwkeurige inspectie met een Leitz PMM-C coördinaten meetmachine van Hexagon Metrology.

De hob cutters bestaan uit een freesbasis met individuele snijsegmenten, alle vervaardigd uit hittebehandeld staal. De segmenten hebben indexerende snijvlakken met carbide tips, die hoge snijsnelheden kunnen bereiken. Wat de Haiger producten zo speciaal maakt: vrijwel iedere hub cutter wordt behandeld alsof het om een unica product gaat en ontwikkeld is voor een specifieke machinetoepassing en machine-as. Voor hob freesbases zijn series van een tot twaalf vrij gebruikelijk voor Ingersoll.

Dit betekent ook: iedere hob cutter heeft zijn eigen meetprogramma. De inspectie-oplossing van Hexagon Metrology houdt hier niet alleen rekening mee: "Hexagon Metrology kon ons een systeem aanbieden, dat programmeergemak combineert met hoge nauwkeurigheid en snelheid." zegt Jens Lange, QM product en productie-optimalisatie bij Ingersoll.

 

Hoognauwkeurige metingen precies op de goede plek

De oplossing – een Leitz PMM-C 16.12.10 met een tactiel meetsysteem voor variabel scannen met hoge snelheid en het QUINDOS 7 softwarepakket – werd direct naast de bewerkingsmachines geplaatst in de productiehal. Als onderdeel van een 100% inspectieregime tijdens de productie meet de Leitz PMM-C diverse kenmerken op de freesbases en individuele segmenten, inclusief vlakheid, pocket seating en pitch, met micrometer nauwkeurigheid: de volumetrische lengtemetingafwijking van deze coördinaten meetmachine is 1.5 µm + L/600.

 

Gloednieuw: meetsoftware voor hob cutters

Op het moment, dat de beslissing werd genomen kon geen enkele andere aanbieder meetsoftware leveren, die kon…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print