Italdesign Giugiaro - Torino
Italdesign Giugiaro - Torino, cars and more. Designed by Italians. Measured by Hexagon Metrology.

Auto's en meer. Italiaans design. Gemeten door Hexagon Metrology.

Niet alleen productieauto's en supercars, die nu onderdeel zijn van de automobielgeschiedenis, maar ook boten, treinen en objecten voor dagelijks gebruik. Na veertig jaar ontwerpen is het potlood van de onvermoeibare Giorgetto Giugiaro nog steeds een van de beroemdste en meest gewaardeerde in de hele wereld. Design is ongetwijfeld een van de zaken, die Italië wereldberoemd heeft gemaakt. Design in alle mogelijke vormen en toepassingen. Vanaf de puristische zoektocht naar schoonheid tot het meer technische onderzoek naar schoonheid in combinatie met functionaliteit, is het de taak van de ontwerper om voorwerpen en situaties in ons dagelijkse leven om te vormen naar iets, dat bruikbaar is en tegelijkertijd aantrekkelijk en onderscheidend.

Italdesign Giugiaro, opgericht in 1968 door Giorgetto Giugiaro, besloot vanaf het begin om een bedrijf te zijn, dat diensten verleend aan grote industrieën, vooral aan de auto-industrie. Het opereert op het gebied van ontwerp en ontwikkeling, tot aan validatie en typegoedkeuring, zonder een eigen productie te hebben. In de meer dan 40 jaar, waarin de “Italdesign formule” is toegepast, zijn meer dan 200 automodellen ontwikkeld en gefabriceerd met een productie van in totaal meer dan 50 miljoen stuks. Giugiaro heeft voor veel van de wereldwijd belangrijkste en meest gerespecteerde autofabrikanten gewerkt en vorm gegeven aan nu historische automobielen, zoals bijvoorbeeld de Lotus Esprit, Maserati 3200 GT, BMW M1 en Volkswagen Golf. Giorgetto Giugiaro’s passie voor het tekenen van elegante lijnen en vormen in de automobiel branche is een stimulans geworden voor Italiaans design in veel andere sectoren – van industriële voertuigen via treinwagons, camera's, huishoudelijke apparaten en binnenhuisarchitectuur, tot straatmeubilair.

 

Aan het einde van augustus 2009 werd begonnen met de installatie van een nieuwe dubbele-arm horizontale DEA BRAVO HP 60.16.25 meetmachine in het complex van Italdesign Giugiaro aan de rand van Turijn. De nieuwe meetkamer, die als taak heeft om inspecties uit te voeren op modellen, carrosserieën en prototypes van nieuwe voertuigen, ontworpen door Italdesign Giugiaro, is nu volledig operationeel...

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print