Kaeser Kompressoren - Gera
Case Study Kaeser Kompressoren - Gera

Leitz 3D meetmachines waarborgen de kwaliteit en efficiëntie van roterende blowers

Aangeblazen lucht is een zeer veelzijdige bron van energie en is essentieel voor bijvoorbeeld waterbehandeling en het transport van droge bulkgoederen. Om er voor te zorgen, dat de roterende blowers van Kaeser Kompressoren betrouwbaar en efficiënt over- en onderdruk kunnen leveren over langere perioden moeten alle componenten, zoals rotors, behuizingen en timingtandwielen, worden gefabriceerd met minimale toleranties. De afdeling kwaliteitsbeheer van Kaeser gebruikt Leitz PMM-C en Leitz PMM coördinaten meetapparatuur geleverd door Hexagon Metrology om de blowercomponenten en werktuigen, gebruikt bij de fabricage, regelmatig te onderwerpen aan strenge tests.

Naast perslucht vriesdrogers produceert Kaeser Kompressoren sinds 1993 roterende blowers in haar Gera fabriek in centraal Duitsland. Met hun karakteristieke gele behuizingen leveren deze energie-efficiënte eenheden perslucht met een druk tot 1000 mbar en vacuum tot -500 mbar. Om maar enkele van hun vele talenten te benoemen: zij kunnen worden gebruikt om afvalwater te verrijken met zuurstof, droge bulkgoederen te transporteren door blazen of zuigen, lucht toe te voeren aan ovens en om vloeistoffen te homogeniseren, de lijst is eindeloos.

Een gegoten blokbehuizing vormt het hart van iedere roterende blower en bevat twee rotors en timingtandwielen, die er voor zorgen, dat de rotors exact gelijk draaien. Zodra de rotors in beweging zijn, wordt lucht aangetrokken en gevangen tussen de rotor en behuizing. De rotatie dwingt de lucht naar de drukzijde zonder compressie. In blowers met driebladige rotors reiken de rotortips tot aan de rand van een excentrische uitsparing in de behuizing. Door dit pre-inlaatkanaal kan de luchtdruk van de atmosferische lucht die in de kamer komt geleidelijk op gelijke druk komen als de lucht, die van de drukzijde van de apparatuur terugstroomt, totdat uiteindelijk de weerstand van de verbindingsbuis wordt overwonnen...

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print