Lakber - Lakuntza
Case Study Lakber - Lakuntza

Leica Absolute Tracker AT901 voor inspectie van grootvolume windenergiecomponenten

In industriesectoren, waar werkstukken groot en zwaar zijn, betekent mobiliteit alles voor een meetsysteem. Als nauwkeurigheid en hanteerbaarheid de andere functionele eisen zijn, dan kun je niet meer om een draagbare CMM heen. Het Spaanse metaalbewerkingsbedrijf Lakber kwam tot deze conclusie en gebruikt een high-end Leica Absolute Tracker AT901 en een Leica T-Probe.

Lakber levert perfectie. In opdracht van Sakana, een gieterij gespecialiseerd in grote componenten voor windenergie-installatie en scheepsmotoren, levert Lakber complete bewerkte componenten. Nabijheid is de gedachte achter het fabriekscomplex in Lakuntza, Noord Spanje: Sakana en Lakber delen de locatie. Er is vrijwel geen transport nodig tijdens het proces, dat voert tot het bewerkte component.

Mobiele en accurate meetmiddelen

Naast de freesmachines ligt de inspectieruimte van Lakber. De technici van Lakber gebruiken een draagbare CMM van Leica Geosystems voor de werkstukinspectie. Direct op de werkvloer leveren een Leica Absolute Tracker AT901 en een Leica T-Probe hoognauwkeurige 3D meetresultaten. Tijdrovend en kostbaar transport naar een meetkamer is niet nodig.

Leica T-Probe: Uniek

Alejandro Martinez, algemeen directeur van Lakber, legt uit waarom hij besloot om een lasertracker systeem aan te schaffen: “De omvang van de componenten die we produceren vereist een laser tracker – er is gewoon geen enkel alternatief, dat zo elegant werkt. Wij hebben met andere metaalbewerkingsbedrijven gesproken, die al ervaring hadden met trackers, en zij kwamen met dezelfde aanbeveling. Voor ons was de Leica T-Probe de doorslaggevende factor. Dit apparaat is uniek...

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print