MEWAG - Wasen i. E.
Case Study MEWAG - Wasen i. E.

Toonaangevende fabrikant van buigmachines integreert ROMER draagbare meetarm als standaard OEM apparatuur voor meettaken

Toen de Nederlandse dochteronderneming van Caterpillar op zoek was naar een vervanging voor haar oude buigmachines gebruikt bij de fabricage van hydraulische componenten voor haar zware grondverzetmachines, nodigde zij alle wereldwijde spelers in de buigindustrie uit om een aanbieding te maken. Uiteindelijk werd besloten om het contract te gunnen aan MEWAG, een familiebedrijf met ongeveer 70 werknemers.

MEWAG is gevestigd in een idyllisch dorp in de Emmenthaler Vallei in Zwitserland, beter bekend om hun wereldberoemde kaas, dan om hun ingenieurs. Toch kreeg MEWAG het contract vanwege haar oerdegelijke reputatie van meer dan 50 jaar en het feit, dat MEWAG het enige bedrijf in de wereld is, dat volledig elektrische (d.w.z. niet-hydraulische) buis- en profielbuigmachines bouwt, die apparatuur kan leveren, die buigstralen kunnen realiseren van minder dan een inch tot bijna 20 cm.

Er zijn veel voordelen om geheel elektrische te gaan. Met hydraulische buigmachines moet de hydraulische olie altijd binnen een specifiek temperatuurbereik worden gehouden, hetgeen een ingewikkelde warmtewisselaar vereist, die continu moet worden onderhouden. Een gemiddelde buigmachine kan meer dan 300 liter hydraulische olie bevatten, die kan lekken en regelmatig moet worden ververst. En, om mechanische componenten hydraulisch in een exacte positie te brengen is lastig, omdat hydraulische druk uitstekend werkt om grote krachten te ontwikkelen maar lastig is te doseren.

Het systeem, dat MEWAG aan Caterpillar leverde is een volledig geïntegreerde, centraal bestuurde configuratie bestaande uit 4 buigmachines met diverse capaciteiten. Het importeren van CAD data, ontwijken van botsingen en simulatie zijn onderling volledig gekoppeld, zodat de operators de volledig controle hebben over alle belangrijke parameters…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print