MEYER WERFT - Papenburg
Case Study MEYER WERFT GmbH from Papenburg in Northern Germany

Moderne scheepsbouwer kiest Leica Geosystems

MEYER WERFT GmbH uit Papenburg in Noord Duitsland is meer dan alleen een scheepsbouwer – 2600 medewerkers creëren in de fabricagehallen van de scheepswerf drijvende meesterstukken uit uw stoutste dromen. Moderne cruiseschepen vragen de hoogste toewijding aan kwaliteit. Daarom gebruikt het meetteam van Meyer Werft uitsluitend instrumenten van Leica Geosystems.

Boston of de Bosporus, Montevideo of Mallorca, Guadeloupe of Gothenburg – cruiseschepen zijn onderweg op alle zeeën en oceanen van de wereld. Maar menige bereisde zeemijl heeft een band met een klein stadje in Noord Duitsland. Papenburg in Emsland vindt zich meestal alleen in het centrum van de aandacht als er een nieuw schip te water wordt gelaten en bij Meyer Werft en met indrukwekkende precisie over de rivier de Ems naar de Noordzee vaart.

 

Zware werkomstandigheden

Deze enorme scheepsfabriekshallen zijn het tijdelijke thuis voor veerboten en gastankers, maar ook cruiseschepen. Nieuwe schepen worden samengebouwd uit meer dan 60 individuele secties, die blokken worden genoemd en elk tot 800 ton kunnen wegen. De kwaliteit van de verbindingen speelt een belangrijke rol bij de constructie van het schip en bij het opbouwen van de blokken zelf. Consistente metingen zijn van cruciaal belang – het corrigeren van fouten is vrijwel onmogelijk.

Ralph Zimmermann is een gekwalificeerde meetingenieur met meer dan 20 jaar ervaring op dit gebied. Hij leidt de meetploegen van de Meyer Werft. “Onze meetinstrumenten worden iedere dag gebruikt onder moeilijke omstandigheden, zowel binnen als buiten. Behalve de kwaliteit van de instrumenten erkennen we ook het belang van goede service en langdurige relatie. Het is belangrijk, dat onze partners er nog steeds voor ons zijn in de toekomst.” zegt Zimmermann. “Met Leica Geosystems en Hexagon Metrology hebben we partners gevonden, die ons nog nooit hebben teleurgesteld.”

De inhoud van de instrumentenkast van Meyer Werft omvat een Leica TDRA6000 Laserstation en twee Leica HDS6200 high-definition surveying (HDS) laserscanners. Beide instrumenten zijn permanent in gebruik. Ralph Zimmermann: “De HDS scanners en laserstation vormen samen een ijzersterke combinatie. Voordat we beginnen met scannen en puntenwolken inwinnen, bepalen we eerst de exacte positie van de richtmerken met behulp van de Leica TDRA6000 en creëren een netwerk. Meestal…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print