Meccanica Ponte Chiese - Brescia
Meccanica Ponte Chiese - Brescia

Automatisering tot de n-de macht

Automatische fabriek, onbemande fabricageprocessen, FMS, AGV… In de ‘80er jaren waren dit de favoriete gespreksonderwerpen in de industriële wereld. Bedrijven keken naar een toekomst met fabriekscomplexen, waar slechts enkele mensen in witte jassen machines en robots besturen voor het bewerken, produceren en vervoeren van alle mogelijke werkstukken of eindproducten. Deze theorieën zijn gedeeltelijk bewaarheid, vooral in grote productieorganisaties. Andere delen van deze theorieën conflicteerden met de onmogelijkheid om het menselijk denken uit het fabricageproces te elimineren en deze werden niet volbracht.

Tegenwoordig kijken we naar extreme automatisering met meer terughoudendheid, meer realisme en passen deze alleen toe waar het mogelijk en rendabel is.

Giovanni Ferraboli is de eigenaar van Meccanica Ponte Chiese uit Brescia, in het hart van industrieel Noord Italië. Zijn bedrijf is een kleine onderneming, die vanaf 1973 in industriële automatisering geloofd en deze volledig heeft omarmt.

Maar met een ander doel dan dat bedacht door de voorstanders van automatische fabrieken. Bij MPC wordt geen massaproductie gemaakt. Er worden geen duizenden codes verwerkt. Er zijn slechts twee kabelbestuurde AGV's, die vijf 4 en 5-assige bewerkingscentra aansturen, bestuurd door een automatische bewakingssysteem, dat de werkstukken op de CNC machines brengt.

Werkstukken moeten worden bewerkt volgens productieprioriteiten en de beschikbaarheid van de…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print