Menegazzi - Padova
Case Study Menegazzi - Padova

Hogere productie van turbinebladen dankzij Hexagon Metrology

Het bedrijf C.M. Menegazzi werd opgericht in 1982 en wordt nog steeds geleid door haar oprichter Umberto Menegazzi. Tegenwoordig samen met zijn zoons Roberto en Luca, die verantwoordelijk zijn voor de verkoop, respectievelijk voor de technische aspecten van het bedrijf. Het gebruik van de modernste ontwerp en productietechnieken is altijd belangrijk geweest in C.M. Menegazzi: in de vroege 80er jaren bestonden de werkzaamheden voornamelijk uit het directe kopieerfrezen van ruimtevaartcomponenten en turbinebladen, evenals onderdelen van kleine, middel en grote mallen. Kort daarna, met de adoptie van CAD/CAM systemen, werden de processen steeds meer gebaseerd op wiskundige modellen.

“Om het productieproces te starten,” vertelt Roberto Menegazzi, “moeten onze klant ons tekeningen aanleveren met dwarsdoorsneden van de bladen of het wiskundige model. Wij kunnen tegenwoordig ook componenten produceren door reconstructie van het gehele wiskundige model van turbinebladen met behulp van reverse-engineering technieken.”

Deze mengvorm van productie en ontwerpmogelijkheden was en is nog steeds het onderscheidende kenmerk van C.M. Menegazzi, leveranciers met namen als: Siemens AG Energy Sector, Alstom Power System, ABB, GE, Škoda Power, Ansaldo Energia en Fincantieri.

“Onze metaalbewerkingsactiviteiten op het gebied van turbines voor energieopwekking” vervolgt Roberto Menegazzi, “hebben het ons mogelijk gemaakt om te worden geaccrediteerd als Technologisch Laboratorium geautoriseerd door het Italiaanse Ministerie voor Universiteiten en Wetenschappelijk en Technologisch Onderzoek. Dit betekent, dat we een actieve rol kunnen spelen in projecten voor de ontwikkeling van nieuwe prototypes, in samenwerking met onze klanten…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print