Messtronik Weisser - Langenschiltach
Messtronik Weisser - Langenschiltach

Het Zwarte Woud: hier is precisie een traditie

De onmiskenbare stijl van de vakwerkhuizen, molens, wijnen en gerookte ham. Dit zijn slechts enkele van de bekendste tradities van het Zwarte Woud, de groene long van Duitsland tussen de Rijn en de Donau, die grenst aan Frankrijk en Zwitserland. Toch bestaat er nog een andere, minder bekende traditie hier in dit zuid-westelijke deel van Duitsland: nauwkeurigheid. Al in de 18e eeuw werden de beroemde “Schwarzwalder” wandklokken door geheel Europa verkocht en zelfs tot in Turkije. Klokken en onderdelen, springveren en grammofoons – technische producten die vandaag zijn vervangen door elektronica, maar die de nu bekende industriële ondernemingen een gevoel gaven voor meten en precisie.

Gerd Weisser ging een stap verder – het gevoel voor meten en precisie vormt de missie van zijn bedrijf, Messtronik Weisser, waar men alle soorten componenten kan laten opmeten. Het kleinste component kan afmetingen hebben in de orde van millimeters, het grootste – een grote motor of een aerospace component – kan 6 meter groot zijn.

Zijn klanten zijn leveranciers en fabrikanten uit sectoren, zoals de automobielindustrie, de aerospace industrie, modelmakers en fabrikanten van gereedschappen, de engineeringindustrie, gietspuit injectie, micro-elektronica, energiesystemen en medische technologie.

Ongeveer 80% is direct of indirect gericht op de automobielindustrie. Veel klanten komen uit de buurt, maar vandaag komen veel uit geheel Duitsland en buurlanden Oostenrijk en Zwitserland. Het bedrijf werd opgericht in 1983 op basis van de ervaring van de oprichter als hoofd kwaliteitscontrole en zijn eenvoudige maar vooruitziende intuïtie: hij vroeg zichzelf af waarom het mogelijk was om draai- en freeswerk uit te besteden, maar er geen servicebedrijven bestonden voor meetwerk.

De stap van Gert Weisser was echt pionierswerk. Ondanks de moeilijkheden in het begin en de problemen in de markt vierde het bedrijf vorig jaar haar 20jarig bestaan. Zijn eerste meetmachine was een Leitz PMM 866, die hij 21 jaar geleden kocht met…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print