Mevi Group - Helmond
Case Study Mevi Group - Helmond

Betrouwbare Serieproductie

Een eigen cleanroom is een vanzelfsprekendheid in de omgeving van Eindhoven, Nederland. Zo ook bij Mevi, gespecialiseerd in processen, prototyping, test- en nulseries. Het familiebedrijf zweert bij de kwaliteitsborging met een Leitz PMM-C 8.10.6 van Hexagon Metrology.

Mevi is een denktank en fabriek in de klassieke betekenis. De onderneming verkoopt ideeën, hoe processen kunnen worden verbeterd of vanaf de grond kunnen worden opgezet. En vervaardigt hoognauwkeurige mechanische werkstukken. In de vestiging in Helmond, een van de drie locaties van de groep, zijn dat prototypes, test- en nulseries. Hier werken diverse varianten draai-, frees-, slijp- en draadvonkmachines op volle toeren. Bij de cleanroomfabricage heerst de opperste concentratie. De ingenieurs zijn volledig gefocust.

Mevi fungeert als testomgeving voor de grote spelers in de regio: ASML laat hier nieuwe componenten ontwikkelen voor haar lithografiesystemen, inclusief de testproductie. Op de creativiteit en competentie van Mevi wordt ook vertrouwd door fabrikanten van kopieerapparaten, zonne-energiesystemen, voertuigen en elektronische apparatuur.

Bestand tegen de praktijktest
Bij de fabricage van prototypes, test- en nulseries is een 100%-controle en de bijbehorende verslaglegging een vanzelfsprekendheid. Alleen zo kan Mevi er zeker van zijn, dat het latere productieproces geschikt is voor toepassing in de praktijk. Getallen laten zien hoe belangrijk dat is: de investeringen voor een lithografiesysteem lopen bijvoorbeeld in de tientallen miljoenen Euro. Ieder individueel component moet zijn functie betrouwbaar vervullen, anders kan de schade voor Mevi hoog oplopen.

Algemeen directeur J. C. M. Colen begrijpt als geen ander hoe hoog de kwaliteitseisen zijn van zijn klanten: „Wij voelen ons verplicht om onze opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren. Veel van onze klanten gaan wereldwijd met hun werkstukken in serieproductie. Het productieproces moet dus absoluut kloppen. En dat betekent voor ons, dat onze ontwikkelwerkzaamheden aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen. De Leitz PMM-C geeft ons de garantie, dat wij nauwkeurig hebben gemeten en dat de door ons ontwikkelde processen betrouwbaar zijn.“

De nauwkeurigheid opkrikken
Vroeg of laat gaan al onze werkstukken door de meetkamer. Werkstukken met vorm- en positietoleranties, die in het tiende micrometerbereik liggen, lopen over de Leitz PMM-C. Een blik op de specificaties toont waarom: De meetnauwkeurigheid van het apparaat bedraagt 0,6 + L/800 micrometer.

Nauwkeurigheid was een essentieel punt voor Mevi, toen naar nieuwe meetapparatuur werd uitgezien. Maar waar kwam deze vraag vandaan? Colen: „Vroeger waren we werktuigbouwers. Maar intussen zijn wij geëvolueerd tot een specialist voor high-end engineering en hoogprecisieproductie. Door deze ontwikkeling moesten we niet alleen ons productiemachinepark...

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print