Multi-sensor & Optische Meetsystemen
Multisensor & Optical Measurement Systems
Flexibiliteit is het sleutelwoord voor multi-sensor technologie. Flexibiliteit in de wereld van de meettechniek betekent, dat men een vrije keuze heeft tussen contact en optische metingen – met maar één meetsysteem. Een enkel systeem is daarom voldoende voor de contacttastende en optische metingmetingen van alle inspectie-elementen op een werkstuk.

Voor het meten van kwetsbare of zachte materialen bestaat de oplossing uit optische meetsystemen. Zij meten niet-destructief en accuraat. Dankzij een veelzijdige reeks van optische meetsystemen, hebben we voor iedere meettaak de juiste oplossing.
HP-C-VE Beeldsensor


HP-C-VE is een camera voor gebruik op een CMM. Met de 2D lichtgevoelige CCD en de ingebouwde LED-verlichting kan een gebied rondom de gemeten component worden verlicht en bekeken. Dit biedt de mogelijkheid om optische metingen uit te voeren aan grotere componenten.


» meer

Optiv Classic


De Optiv Classic serie is de eenvoudige manier om kennis te maken met optische en multisensormetrologie. De machinebasis is bij alle modellen gemaakt van graniet en biedt zo een robuuste constructie voor ruwe werkomgevingen. De Optiv Classic coördinatenmeetmachine (CMM) is beschikbaar in diverse formaten en heeft een breed assortiment aan sensoren waaruit gekozen kan worden. Dit is uw toegangspoort naar de wereld van de multisensormeting.


» meer

Optiv Performance


Met zijn robuuste opbouw van graniet, de mechanische lagering van de assen en het complete assortiment aan sensoren kan de productlijn Optiv Performance de meest uiteenlopende meetsituaties het hoofd bieden. De productlijn Optiv Performance, die uit veelzijdige multisensor coördinaatmetingsmachines (CMM's) bestaat, is de eerste keuze voor het meten van zowel kleinere als grotere werkstukken, zowel in de kwaliteitscontrolekamer als in een productieomgeving.


» meer

Optiv Reference


De absolute top met betrekking tot meetnauwkeurigheid en ontwerp wordt gevormd door de Optiv Reference lijn. Deze biedt hoogprecieze 3D metingen binnen zeer strakke productietoleranties. Een stijve granieten constructie met de meest geavanceerde ontwerpmaterialen, luchtlagers op alle assen en optionele trillingsdempers bieden een onovertroffen oplossing voor uw meettechnische problemen.

Het exclusieve Optiv Dual Z-ontwerp is optioneel leverbaar voor alle Reference-modellen en dat geldt ook voor het volledige assortiment sensoren en uitgebreide aanvullende apparatuur, zoals bijvoorbeeld de gemotoriseerde, indexeerbare tasterkoppen, contact- en scantasters, rotatietafels en dubbele rotatietafels. De Optiv Reference lijn is de optimale oplossing voor complexe, hoognauwkeurige 3D metingen op werkstukken.» meer

Sensors voor Optiv


De voordelen van multi-sensor technologie. Door de combinatie van contact en contactloze meetsensoren, bundelen de Optiv meetmachines de voordelen van diverse sensoren in een enkel multi-sensorsysteem. Het is nu mogelijk om een omvangrijke reeks verschillende meettaken uit te voeren op een component met behulp van de meest geschikte sensor voor elke taak – in een enkele klembewerking en een enkel meetproces. Multi-sensor technologie neemt grotendeels de noodzaak weg om te investeren in een hele reeks verschillende meetmachines. Het modulaire ontwerp van het systemen laat ook alle opties open voor toekomstige meettaken.


» meerPrint Print