NASA Marshall - Huntsville
Case Study NASA Marshall - Huntsville

NASA Perfectioneert aankoppelen in de ruimte gewoon hier op aarde

Voor de meesten van ons, die er niet direct betrokken zijn roepen ruimtevaart en -onderzoek triomfantelijke beelden op van gewichtloosheid en exotische technologieën die zo uit een science-fictionboek lijken te komen. Echter, de meeste zorgvuldige engineering inspanningen om een baan om de aarde te bereiken vinden plaats op de grond. Als gevolg van de exorbitante kosten en navenante gevaren om zaken op hun beloop te laten, worden alle systemen en systeeminteracties uitvoerig getest en gesimuleerd hier op aarde.

NASA gebruikt al vele jaren robots om de diverse aspecten van aankoppelen en manoeuvreren in de ruimte te simuleren. In het verleden werden deze robots gecontroleerd met statische metingen en NASA was op zoek naar een manier om de dynamische reacties van de robots te controleren. Als gevolg van de vele speciale omstandigheden en beperkingen, die worden gesteld aan de implementatie van meetsysteem (zoals de enorme omvang van de testlocatie, de beperkte vrije ruimte en de noodzaak voor een uiterste bewegingsvrijheid van de systeem onder inspectie), nam NASA contact op met Leica Geosystems met de aanvraag voor een standaardoplossing, die geen of weinig aanpassingen zou vragen om de complexe meettaak op afstand uit te voeren, zonder de aanwezigheid van personeel op de testlocatie.

Het NASA Marshall Space Flight Center (MSFC) wilde dat de robots in het Flight Robotics Laboratory (FRL) en het Contact Dynamics Simulation Lab (CDSL), die samen de MSFC geïntegreerde testlocatie vormen, werden geverifieerd met behulp van dynamische metingen met zes vrijheidsgraden (6DoF) om vast te stellen hoe nauwkeurig de robots reageerden op de bewegingscommando's…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print