Nieuws

Hexagon sluit overeenkomst voor overname van MSC Software, een vooraanstaande leverancier van CAE- (simulatie)software

8 Februari 2017

Hexagon AB, een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van informatietechnologieën die de productiviteit en kwaliteit van geospatiale en industriële applicatieprogramma's verhogen, heeft vandaag bekendgemaakt een overeenkomst te sluiten voor de overname van MSC Software ("MSC"): een vooraanstaande leverancier van oplossingen voor computer-aided engineering (CAE), waaronder simulatiesoftware voor virtuele product- en productieontwikkeling.

De simulatie-analysemethoden van MSC stellen klanten in staat om het productiedesign te optimaliseren, waarbij de downstream productiviteit, de productkwaliteit en de duurzaamheid kunnen worden geoptimaliseerd. Dankzij de overname krijgt Hexagon ook de mogelijkheid om oorspronkelijk afzonderlijke fases van design en productie aan elkaar te koppelen. Hierdoor worden gemeten data van de werkvloer aangevuld met simulatiedata, zodat klanten designbeperkingen en productieproblemen kunnen opmerken en corrigeren voordat de productie plaatsvindt.

"MSC betekent een revolutie in onze missie om toepasbare productiekennis te bieden. Hierdoor zetten we een stap in de goede richting van het realiseren van onze visie voor intelligent verbonden fabrieken in discrete productiesectoren, zoals de auto- en ruimtevaartsector", aldus Ola Rollén, voorzitter en CEO van Hexagon. "We kunnen nu de data benutten die door onze MI-divisie wordt gegenereerd om designkeuzes en bovenliggende processen in de workflow te verbeteren. Dankzij de overname kunnen we ook nieuwe markten betreden en raakvlakken opstellen voor MSC via onze PPM-divisie."

Het hoofdkantoor van MSC bevindt zich in Newport Beach, CA, Verenigde staten, en beschikt over meer dan 1200 experts in 20 landen. MSC is al meer dan 50 jaar een krachtig merk, dat een gerenommeerde reputatie geniet in, onder andere, de auto-, ruimtevaart- en elektronica-sector.

Belangrijkste feiten

De overnameprijs bedroeg USD 834 miljoen op contante en schuldvrije basis (ondernemingswaarde)

In 2016 heeft MSC een proforma omzet van USD 230 miljoen bereikt, met een sterke winstgevendheid en een hoog percentage terugkerende inkomsten

Dankzij de overname komt de strategie van Hexagon voor intelligent verbonden fabrieken in zicht om verticaal geïntegreerde ondernemingsoplossingen te bieden. De transactie wordt volledig gefinancierd door bankfaciliteiten en Hexagon’s doel, een nettoschuld/EBITDA ratio van 2,5, zal hierbij niet overschreden worden.

De afronding van de transactie (afsluiting), die naar verwachting zal plaatsvinden in april, is onderworpen aan wettelijke goedkeuring en andere gebruikelijke voorwaarden

Niet-contante PPA-bijstellingen (Purchase Price Allocations) van ongeveer EUR 10 miljoen gerelateerd aan beperking van overlappende technologieën en ongeveer EUR 20-30 miljoen gerelateerd aan de bijstelling van de opbrengsterkenning van de uitgestelde opbrengst (surplus), dat van invloed is op de resultatenrekening gedurende 2017

De contante transactiekosten bedragen ongeveer EUR 2 miljoen

De inkomsten van MSC zullen na de overname bijdragen aan de winst van Hexagon

Neem voor meer informatie contact op met:

Maria Luthström, Investor Relations Manager, Hexagon AB, +46 8 601 26 27, ir@hexagon.com

Kristin Christensen, Chief Marketing Officer, Hexagon AB, +1 404 554 0972, media@hexagon.com

De informatie in dit document is informatie die Hexagon wettelijk openbaar bekend moet maken volgens de EU-verordening inzake marktmisbruik. De informatie is op 2 februari 2017 om 08.00 CET ingediend voor publicatie, via het agentschap van de bovengenoemde contactpersoon.

Hexagon is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van informatietechnologieën die de productiviteit en kwaliteit van geospatiale en industriële bedrijven vergroten.

De oplossingen van Hexagon integreren sensoren, software, vakkennis en workflow van de klant tot intelligente informatiesystemen die kennis leveren waarop gestuurd kan worden. Ze worden gebruikt in een groot aantal essentiële industrieën.

Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) heeft meer dan 16.000 medewerkers in 46 landen en een netto omzet van ca. 3,0 miljard euro. Bekijk meer informatie op hexagon.com en volg ons op @HexagonAB.DownloadPrint Print