Nieuws

Hexagon Manufacturing Intelligence presenteert de nieuwe generatie TESA MICRO-HITE Hoogtemeters

10 Februari 2017

Hexagon Manufacturing Intelligence presenteert de nieuwe generatie TESA MICRO-HITE hoogtemeters. Deze hoogtemeters, ontwikkeld voor gebruik in zowel de werkplaats als in meetlaboratoria, overbruggen op een unieke wijze de kloof tussen traditionele meetinstrumenten en ingewikkelde coördinatenmeetmachines (CMM’s)

TESA, wereldleider op het gebied van hoogtemeters, ontwikkelde de nieuwe generatie MICRO-HITE met unieke kenmerken om beter aan de wensen van de gebruikers te voldoen. Ze zijn dan ook uitgerust met een concentratie aan nieuwe technologieën waarvoor patenten zijn aangevraagd. De QUICKCENTER-technologie helpt de gebruiker tijdens het meetproces om de tijd benodigd voor het uitvoeren van de diverse meetopdrachten drastisch te reduceren. De hoogtemeters zijn ook uitgerust met een intelligent hybride controlepaneel, een combinatie van aanraakscherm én fysieke toetsen, waardoor een eenvoudig, snel en ergonomisch gebruik gewaarborgd zijn.  

De gemotoriseerde versie onderscheidt zich o.a. door het intelligente handwiel voor verplaatsingen (gepatenteerde FEEL&MOVE-technologie) die een snelle tasterpositionering en vlotte uitvoering van metingen feilloos combineert.

“Onze nieuwe generatie TESA MICRO-HITE hoogtemeters staat garant voor nieuwe innovatie van   ons reeds ruime assortiment op dit vlak. Dankzij de gebruiksvriendelijkheid streven deze instrumenten er immers naar om onze klanten exclusieve voordelen te bieden die helpen om problemen, die soms onverwacht opduiken tijdens de controlewerkzaamheden, efficiënt het hoofd te bieden en zo de productiviteit mee helpen verhogen” aldus dhr. Blaise Vuille, TESA Sales & Marketing Director.


Over TESA

Opgericht in 1941 met hoofdkwartier in Renens, Zwitserland, TESA SA produceert en commercialiseert nauwkeurige, hoogkwalitatieve en betrouwbare precisie meetapparatuur met een lange levensduur.

Sinds 75 jaar onderscheidt TESA zich in de markt door zijn uitmuntende producten, zijn unieke expertise op het vlak van micromechanica, nauwkeurige bewerkingen, en eveneens door de bewezen ervaring in dimensionale metrologie. 

TESA is naast wereldleider op het vlak van hoogtemeters ook een pionier dankzij het brede aanbod van meetinstrumenten, waaronder schuifmaten, buitenschroefmaten, meetklokken, zwenktasters en inductieve tasters. TESA is eveneens dé referentie voor inspectie van inkomende goederen, op de werkvloer in de productie en voor meetlaboratoria.

Via een wereldwijd netwerk van distributeurs focust het bedrijf op mechanische engineering, micromechanica, de automobiel-, luchtvaart-, uurwerk en medische sector.

In 2001, werd TESA een onderdeel van Hexagon, een wereldwijd toonaangevende leverancier van informatietechnologie.

www.tesatechnology.com

Over Hexagon Manufacturing Intelligence

Hexagon Manufacturing Intelligence helpt industriële producenten de baanbrekende technologieën van vandaag en de revolutionaire producten van morgen te ontwikkelen.

Als toonaangevende specialist in meet- en productieoplossingen, zijn onze expertises waarnemen, denken en handelen. Het verzamelen en analyseren van meetgegevens en het actief gebruiken hiervan. Dit geeft klanten het vertrouwen om hun productiesnelheid te verhogen en de productiviteit te verbeteren, terwijl de kwaliteit van het product ook omhoog gaat.

Met een netwerk van lokale servicecentra, productiefaciliteiten en commerciële vestigingen verspreid over vijf continenten, vormen wij op een slimme manier veranderingen in productieprocessen, zodat er een wereld ontstaat waar kwaliteit de productiviteit aanstuurt. Voor meer informatie gaat u naar HexagonMI.com.

Hexagon Manufacturing Intelligence maakt onderdeel uit van Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B; hexagon.com), de wereldwijd opererende leverancier van informatietechnologieën die voor hogere productiviteit en kwaliteit zorgt in geospatiale en industriële ondernemingen.

Voor aanvullender informatie, gelieve contact op te nemen met:
Patrizia Serafini, Marketing Communication Team Leader
Tel: +41 21 633 17 03, E-mail: patrizia.serafini@hexagon.comDownloadPrint Print