Nieuws

Nieuw ultra-draagbaar lasertrackersysteem van Hexagon

16 Maart 2017

De nieuwe Leica Absolute Tracker AT403 biedt uitzonderlijke meetsnelheid en bedieningsgemak in een zeer mobiele vorm

Hexagon Manufacturing Intelligence, de toonaangevende leverancier van metrologie- en productieoplossingen, heeft vandaag de nieuwste toevoeging aan zijn assortiment lasertrackersystemen aangekondigd. De draagbare Leica Absolute Tracker AT403 is ontwikkeld om uitzonderlijke meettechnische prestaties te leveren. De snelheid en het bedieningsgemak zijn nu beter dan ooit.

De Absolute Tracker AT403 beschikt over een IP54-certificering, kan gebruikt worden in temperaturen tussen -15 °C en 45 °C en maakt gebruik van de nauwkeurige RapidSight-alignementtool. Hierdoor is hij in staat om CMM-prestaties te leveren in een scala aan uitdagende meetomgevingen. De draagbaarheid wordt nog beter dankzij de wifi-connectiviteit, waarmee overal verbinding kan worden gemaakt door middel van accespoints. De verbeterde afstandsmeter kan sneller en beter gebruik maken van de Leica B-Probe dan ooit tevoren. Het systeem biedt ook snelheidsverbeteringen voor het meetproces met reflectoren en ondersteunt de nieuwe continue meetfunctionaliteit. Hierdoor kunnen voor het eerst bewegende punten worden gemeten op dit niveau van het assortiment Leica Absolute Trackers. 

"Met deze nieuwe release willen we voortbouwen op de kracht van ons huidige lasertrackerplatform en een nieuwe oplossing bieden welke precies aansluit bij wat onze klanten van onze producten verwachten", zegt Matthias Saure, Product Manager bij Hexagon. "Dat wil zeggen dat draagbaarheid, robuustheid en bruikbaarheid belangrijke concepten voor ons waren in dit design. We willen dat gebruikers de mogelijkheid hebben om snel en eenvoudig metingen uit te voeren, waar ze ook zijn. En dat moeten we natuurlijk doen zonder in te leveren op de nauwkeurigheid waar Hexagon-producten om bekend staan en ik geloof dat dit precies is wat we met de Leica Absolute Tracker AT403 hebben bereikt."

De Leica Absolute Tracker AT403 behoudt de belangrijkste functies van zijn voorgangers, zoals de ongeëvenaarde PowerLock-functie, volledige accubediening en een gigantisch meetvolume van 320 meter (ø).

Naast de gebruikelijke technische ondersteuning en onderhoudsservices van Hexagon, kan iedereen die de Leica Absolute Tracker AT403 heeft aangeschaft ook profiteren van een nieuwe garantie van 24 maanden. Het nieuwe systeem kan vanaf vandaag besteld worden via lokale verkoopkantoren en dealers van Hexagon Manufacturing Intelligence. De levering zal onmiddellijk plaats gaan vinden.


Over Hexagon Manufacturing Intelligence

Hexagon Manufacturing Intelligence helpt industriële producenten de baanbrekende technologieën van vandaag en de levens veranderende producten van morgen te ontwikkelen. Als toonaangevende specialist in meet- en productieoplossingen, zijn onze expertises waarnemen, denken en handelen. Het verzamelen en analyseren van meetgegevens en het actief gebruiken hiervan. Dit geeft klanten het vertrouwen om hun productiesnelheid te verhogen en de productiviteit te verbeteren, terwijl de kwaliteit van het product ook omhoog gaat.

Met een netwerk van lokale servicecentra, productiefaciliteiten en commerciële vestigingen verspreid over vijf continenten, vormen wij op een slimme manier veranderingen in productieprocessen, zodat er een wereld ontstaat waar kwaliteit de productiviteit aanstuurt. Voor meer informatie gaat u naar HexagonMI.com.

Hexagon Manufacturing Intelligence maakt onderdeel uit van Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B; hexagon.com), de wereldwijd opererende leverancier van informatietechnologieën die voor hogere productiviteit en kwaliteit zorgt in geospatiale en industriële ondernemingen.Download
 

Download
 

DownloadPrint Print