Optische sensoren voor CMM's
Non-Contact Sensors
Optische sensoren breiden de mogelijke toepassingen uit van een coördinaten meetmachine. Zij worden altijd ingezet als het gaat om de exacte inspecties, met behulp van licht, van kwetsbare componenten, die niet met tasters mogen worden gemeten. Deze componenten zijn onder andere licht deformeerbare componenten of elektronicaborden.

De CMM-Ve optische sensor is compatibel met een reeks coördinaten meetmachines van Hexagon Metrology; deze sensor gebruikt een tweedimensionale CCD sensor.
HP-C-VE Beeldsensor


HP-C-VE is een camera voor gebruik op een CMM. Met de 2D lichtgevoelige CCD en de ingebouwde LED-verlichting kan een gebied rondom de gemeten component worden verlicht en bekeken. Dit biedt de mogelijkheid om optische metingen uit te voeren aan grotere componenten.


» meer
HP-L Laserscansensor


De HP-L laserscansensor biedt vele voordelen voor metrologie in een compleet en krachtig kant-en-klaar pakket door een snelle verwerking van puntwolken, waaronder: Maatinspectie naar CAD (dunwandige onderdelen van bijv. plaatmetaal), vrije-vorm oppervlakte-inspectie naar CAD en  reverse engineering.  De taster is beschikbaar voor de Hexagon Metrology GLOBAL, ALPHA, DELTA, LAMBDA & BRAVO CMM's en maakt volledig geautomatiseerde systeemwerking mogelijk.


» meer
PRECITEC LR optische sensor


De PRECITEC laterale resolutie (LR)  optische sensor biedt uitstekende meetkwaliteit voor een scala aan uitdagende oppervlakcontouren en materiaaltypen. Dit maakt de PRECITEC LR een veelzijdige witlicht laserinspectieoplossing die geschikt is voor vele industriële toepassingen inclusief ruwheids- en laagdiktemetingen.

Doordat de PRECITEC LR een contactloze sensoroptie toevoegt aan de tactiele sonde en scanfunctionaliteit van coördinaatmeetmachines (CMM's) kan deze automatisch verwisseld worden met tactiele sondes als onderdeel van een multi-sensoropstelling om zo een completere meetoplossing te kunnen bieden.» meer


Print Print