Otto Junker - Simmerath
Otto Junker - Simmerath

Lasertracker van Leica Geosystems vereenvoudigt de inspectie van groot gietwerk

Otto Junker vereenvoudigt meetprocessen in haar roestvaststaalgieterij met een lasertracker van Leica Geosystems. De hoge kwaliteit van de bewerkte componenten spreekt voor zichzelf door de bereikte meetnauwkeurigheden. Vanaf de buitenkant gezien ziet het interieur van de roestvaststaalgieterij van Otto Junker GmbH er pikzwart uit. „Daarom moeten de mannen blinken,“ grapt Ulrich Tigges met een glimlach richting de moeilijke omstandigheden in de gieterij, die zo veel vraagt van zijn collega's.

Tigges is Productievloermanager voor Otto Junker GmbH in Simmerath-Lammersdorf, een gemeente in de Eifel in het zuidwesten van Noordrijn-Westfalen, slechts een steenworp van de Belgische grens.

Otto Junker, het bedrijf, bestaat reeds sinds 1924. Oorspronkelijk bouwde Otto Junker alleen gieterijen. Echter, vanuit de leveringen van ovens aan zijn klanten, ontwikkelde hij een nieuwe separate zijlijn voor het bedrijf, die volledig onafhankelijk opereert van de zware productie engineering divisie.

Het eigendom van de groep ondernemingen berust tegenwoordig bij de Otto-Junker-Stiftung, een stichting die zich richt op het promoten van engineering opleidingen. "Het is echt iets aparts om voor een stichting te werken.“ verklaart Ulrich Tigges. "De nauwe samenwerking tussen Otto Junker en haar klanten is…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print