PES – Hinckley
PES – Hinckley

Draagbare meettechniek voor grootschalige installatie en uitlijningen

PES (UK) Ltd levert hoogkwalitatieve producten en materialen aan industrieën wereldwijd, samen met specialistische installatie- en ontwerpdiensten. Zij is sinds 1979 werkzaam op gebieden, zoals constructie, formule 1, engineering, aerospace, drukkerijen, energie (onshore & offshore), auto-industrie, spoorwegen, wetenschappen en defensie.

Naast vele projecten binnen de UK voeren de diverse missies van PES hen over de gehele wereld voor projectbeheer en installaties op verre locaties, zoals Dubai, Turkije, Vietnam, Israël, Australië, USA en China. Vijandige omgevingen, zoals de Noordzee vormen voor PES geen obstakel. Draagbare CMM's (Coördinaten Meetmachines) van Hexagon Metrology verzorgen een significante bijdrage aan het succes van PES.

Het werk van PES’s bestrijkt de markt voor metaalbewerking met apparatuur als precisie opspantechniek voor de werktuigbouw, trillingscontrole, grondplaten en vlaktafels. Zij bestrijken ook uitlijnwerk voor installatie met behulp van grout en reparatiepleister. Het wordt toeschouwers vergeven, als ze denken dat beton en groutwerk eenvoudig kan worden gemeten met een meetband, maar dit vereist in werkelijkheid hoognauwkeurige metingen op een zeer grote schaal.

 

Een langdurige relatie

“PES gebruikt al landmeetkundige systemen van Leica Geosystems vanaf de eerste tijd in 1979”, verklaart Robert Elsey, algemeen directeur. “We begonnen met enkele handmatige Wild T2 theodolieten, die ons jarenlang goede diensten hebben bewezen en toen hebben we een Leica TDA5005 aangeschaft, die ons in het digitale tijdperk bracht”.

De Leica TDA5005 industriële total station voor voornamelijk gebruikt voor uitlijnprojecten en wordt het toegeschreven, dat hij het mogelijk heeft gemaakt om op vele nieuwe en uitdagende projecten in te schrijven en deze binnen te halen. Recentelijk voerden eisen voor nog hogere nauwkeurigheid op hun werkterrein om een product te overwegen uit de wereld van de draagbare CMM's. Door de aanschaf van de Leica Absolute Tracker AT401 kon het bedrijf zich verder ontwikkelen op het gebied van het grootschalige uitlijnen.

 

Uitlijnen op een gigantische schaal

Een recent project uitgevoerd in opdracht van Broetje Automation bij GKN Aerospace in Bristol betrof het uitzetten van een compleet nieuwe productiefaciliteit voor de composiet draagbalken voor vleugels van de Airbus A350. Broetje had een leverancier nodig, die honderden positioneerkegels kon uitzetten, boren, installeren, waterpassen, uitlijnen en grouten – allemaal vaardigheden, die PES bezit. De kegels moeten…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print