PRODINTEC - Gijón
Case Study PRODINTEC - Gijón

Technologische stichting waarborgt kwaliteit met ROMER Absolute Arm

De industrie in het noord-westen van de Spaanse provincie Asturias heeft een openbare kennisbron tot haar beschikking. Om de streek competitief te houden adviseert de particuliere stichting PRODINTEC (www.prodintec.com) plaatselijke ondernemingen met nieuwe ontwerpen, management en productiemiddelen. Een ROMER Absolute Arm met geïntegreerde laser scanner zorgt voor de kwaliteitsborging in een zeer inventieve omgeving.

De missie: wanneer een industrie in Asturias producten of productie en managementprocessen wil verbeteren, dan staat PRODINTEC paraat met technologische ondersteuning bij de transitie. Met als doel om de locale industrie vooruit te brengen, onderzoekt het PRODINTEC team nieuwe methoden en houdt de kennis, overgedragen aan hun klanten, actueel. Snelle fabricage en automatisering zijn enkele van de werkgebieden PRODINTEC en professionele meettechniek is hun sleutel tot succesvolle industriële advisering.

Een verschillende toepassing in elke kamer

“We waren op zoek naar een draagbaar meetinstrument naast onze stationaire CMM”, zegt Jesús Marrón Fernández, verantwoordelijk voor kwaliteit bij PRODINTEC. “We hebben eigenlijk in iedere kamer een verschillende toepassing voor een mobiele CMM.” Na de evaluatie van diverse opties, bepaalde het team rond Jesús Marrón een draagbare meetarm als de beste oplossing voor hun veelvoud aan meettaken. Zij kozen een ROMER Absolute Arm met geïntegreerde laserscanner als universeel meetinstrument voor zowel tactiele als contactloze metingen.

Zware omstandigheden, robuust instrument

De ROMER Absolute Arm wordt dagelijks gebruikt bij PRODINTEC. Additieve fabricage (AM) is een van de geavanceerde technologische gebieden waarop het team van Jesús Marrón werkzaam is en de ROMER arm is hierbij onmisbaar geworden voor het uitlijnen van een lasersinteringmachine met behulp van de tasterkop. Een andere hoofdtoepassing voor de meetarm vereist robuustheid: De inspectie van werkstukken op een microfreesmachine vraagt het gebruik van een precisie-instrument met een laser scanner onder zware omstandigheden. Dankzij de carbonfiber buizen en een volledig geïntegreerde en beschermde scanner hebben potentieel verstorende factoren geen invloed op de ROMER Absolute Arm...

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print