Pico Europe
Case Study Pico Europe

Lasertrackers voor productie van gereedschappen in de auto-industrie

PICO EUROPE ontwerp, fabriceert en installeert auto-industrie productielijnen en maakt ze wereldwijd gebruiksklaar voor vele automobielfabrikanten, waaronder Ford, Jaguar, Scania, Volvo en vele anderen. PICO EUROPE gebruikt Leica Geosystems lasertrackers bij de productie van assemblagelijnen al vanaf 1996 en heeft nu een totaal van vijf lasertrackersystemen van Leica Geosystems.

De doelstelling van deze case study is om de lezer inzicht te verschaffen in hoe een lasertracker wordt geïmplementeerd voor de productie van gereedschappen voor de auto-industrie. Ook wordt geïllustreerd hoe de lasertracker de gebruiker een beter begrip verschaft van het productieproces, zodat hij proactieve verbeteringen kan implementeren vanaf ontwerp tot en met de ingebruikname van de assemblagelijn. Tevens wordt een overzicht gegeven van het productieproces van PICO EUROPE voordat lasertrackers werden gebruikt. Hierdoor kan de lezer het contrast zien tussen de meetprocessen voor en na de introductie van lasertrackers.

 

De productiedoelstelling van PICO EUROPE is om alle gereedschappen, die samen de productielijn vormen, te assembleren door alle voorbereide elementen, eenheden, vormblokken en locatiepennen in de juiste dimensionale configuratie bij elkaar te brengen in overeenstemming met het ontwerp van de auto. Deze procedure wordt uitgevoerd bij PICO EUROPE. De volledige assemblagelijn wordt vervolgens getest.

 

De volgende uitdaging is om de gehele productielijn, onderdeel voor onderdeel, te transporteren naar de locatie van de klant en de dimensionale configuratie te recreëren, zoals die was bereikt op locatie bij PICO EUROPE voordat de eindtest en ingebruikname kunnen starten…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print