Pilkington - Turin
Pilkington - Turin

Vormen en Transparanten

Eens waren autoruiten eenvoudige platte glasplaten. Vandaag is beglazing in auto's steeds omvangrijker om het zicht op de buitenwereld en de hoeveelheid licht binnenin de auto te vergroten. De stijl van de beglazing wordt steeds complexer om op autovormen te passen van alle segmenten. Autoruiten worden steeds meer gebogen en aantrekkelijk gevormd, maar daarboven ook steeds meer geïntegreerd met extra zaken, zoals ontwaseming, optische en temperatuurafscherming, sensortype geluidsisolatie, radioantennes, veiligheidssystemen, etc. Ruitbevestiging met eenvoudige rubberen randen worden steeds minder gebruikt en vervangen door verlijming, waardoor de ruit een wezenlijk component wordt van de carrosserie, en als zodanig moet voldoen aan structurele en passingeigenschappen, die vergelijkbaar zijn met die van plaatmetaal.

Als gevolg hiervan moesten fabrikanten van autoruiten hun fabricageprocessen aanpassen aan dit essentiële onderdeel van de automobielevolutie. Deze stap was snel noch eenvoudig. Er moesten volledig nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingscentra worden opgezet met de taak om nieuwe technische oplossingen te definiëren, inspecteren en aan Productie te leveren.

Pilkington Group Limited is een van de grootste fabrikanten ter wereld van glas en beglazingsproducten voor de bouw en automobielmarkten, met fabrieken in 24 landen en verkoop in 130 landen. Pilkington is opgericht in 1826 en bleef een privébedrijf tot 1970, toen haar aandelen werden genoteerd aan de London Stock Exchange. In de laatste tien jaar heeft Pilkington drie ontwikkelcentra opgezet (GSC - Glazing Systems Centre) voor producttechniek en tertiaire bewerkingen, voor de drie belangrijkste geografische gebieden: Amerika, Azië en Europa.

Wij spraken dhr. Sergio Pulcini, verantwoordelijk voor Prototyping en R&D in de GSC eenheid van Pilkington Europe, gevestigd…

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print