Producten
Geautomatiseerde oplossingen

De fabriek van de toekomst is slim en digitaal met een op data gebaseerd begrip van assemblageprocessen. Automatisering zal een belangrijke rol spelen in elke industriële sector. Hexagon Metrology biedt vandaag al de juiste oplossing voor volledig geautomatiseerde metingen en procesbeheersing. In de lijn, dichtbij de lijn, tactiel, contactloos en altijd ondersteund door veelzijdige softwaretools – Hexagon Metrology biedt de juiste automatiseringsoplossing voor een maximale efficiëntie als ideale basis voor volledig geïntegreerd kwaliteitsmanagement.

» meer
3D meetmachines - Klein & Middelgroot

Met behulp van de mini en middelgrote klasse coördinaten meetmachines (CMM's) van Hexagon Metrology kunt u kleine en middelgrote componenten drie-dimensionaal meten zonder te hoeven inleveren op prestaties en nauwkeurigheid. Creëer snel meetprogramma's direct vanaf CAD modellen.

Benut de hogere kwaliteit en procesoptimalisaties met behulp van deze stationaire coördinaten meetmachines. CMM's in deze klasse zijn geschikt voor meettaken in vrijwel elke industrie waar nauwkeurige, repeteerbare resultaten en geautomatiseerd meten van afmetingen noodzakelijk is.

Of u nu kijkt naar een instapmodel of al ervaring hebt met coördinaat meetsystemen en nu de kwaliteitscontrole wilt verbeteren of de inspectiecapaciteit wilt vergroten, wij hebben het producten en de expertise die u zoekt…» meer
3D meetmachines - Groot

De grootste stationaire portaal- en brugtype 3D coördinaten meetmachines (CMM's) van Hexagon Metrology leveren gigantische prestaties. Het is niet alleen de capaciteit van deze reuzen in de wereld van coördinaatmeetsystemen, die alle andere in hun schaduw laat: zij maken ook indruk met robuuste materialen, een stabiele structuur en hoge nauwkeurigheid - op de productievloer, in een productiecel of in de meetkamer. De CMM's kunnen functioneren als een stand-alone systeem of als een station in een productiecel.

Hun kracht wordt vooral zichtbaar als zij worden ingezet voor drie-dimensionale metingen op grote componenten en halffabricaten in de aerospace- of defensie-industrie, scheepsbouw en in de energieopwekking industrie. Als u een groot object wilt opmeten met hoge prestaties, dan maakt u met deze coördinaten meetmachines de juiste keuze.» meer
3D meetmachines - Horizontale arm

De voordelen van de horizontale arm coördinaten meetmachines (CMM's) van Hexagon Metrology worden vooral zichtbaar bij de inspectie van plaatmetalen onderdelen in de automobielindustrie, of andere omvangrijke componenten in aerospace, scheepsbouw, defensie, apparatenbouw, machinebouw en spoorwegindustrie. Door hun open structuur is er directe toegang tot het werkstuk, waardoor aan en afvoer veel eenvoudiger wordt. Horizontale CMM's kunnen ook worden geïntegreerd als onderdeel van een geautomatiseerde productielijn, zoals automobiel ruwbouw.

Met verschillende ontwerpen en diverse prijs-prestatieklassen komen vele toepassingen binnen bereik.» meer
3D meetmachines - In de werkplaats

Werkvloercondities lijken het onmogelijk te maken om nauwkeurige meetresultaten te verkrijgen. Echter, met behulp van gespecialiseerde, op de werkvloeromstandigheden aangepaste, coördinaten meetmachines (CMM's) van Hexagon Metrology, wordt de meetnauwkeurigheid gegarandeerd, zelfs in de productieomgeving. Ideaal voor strakke fabricage en cellulaire indelingen; geautomatiseerde inspecties zijn mogelijk op de productielocatie. Gespecialiseerde software-interfaces laten ook onervaren operators de componenten inspecteren door aanwijzen en klikken.

Producten in deze klasse handhaven een hoge nauwkeurigheid over een groot temperatuurbereik. Dankzij de speciale werkvloereigenschappen en automatische temperatuurcompensatie, worden prestaties niet slechter door moeilijke omgevingscondities in de productie, zoals trillingen en vuil.» meer
Industriële theodolieten en laserstations

Kostenefficiënte metingen met absolute betrouwbaarheid – industriële theodolieten en laserstations voldoen aan de hoogste normen, zelfs onder zware condities. Het extreme meetbereik van meer dan 500 m maakt een total station de eerste keuze bij de inspectie en assemblage van zeer grote componenten.

Industriële theodolieten zijn reeds lang de norm voor de optische compensatie van satellieten en navigatiesystemen en head-up displays in vliegtuigen. Dankzij de open systeemarchitectuur is de ontwikkeling van klantspecifieke software altijd mogelijk. De contactloze autocollimatie functie geeft de industriële theodolieten van Hexagon Metrology een legendarische precisie.» meer
Laserscanners

Laserscanners spelen een sleutelrol bij de kwaliteitscontrole. 3D digitale opnames van vormen en vlakken met behulp van lasers is een moeiteloos en nauwkeurig proces. De industrie gebruikt laserscanners vooral voor de kwaliteitscontrole van geometrieën en vlakken, maar ook voor reverse-engineering, eindcontroles en assemblagelijnen.

Een 3D scanner kan snel en eenvoudig aan een meetarm worden bevestigd, net als een aftaster, of kan met de hoogste nauwkeurigheid werken als onderdeel van een lasertracker systeem of vaste coördinaten meetmachine. Software genereert in realtime 3D data van de puntenwolk, die de scanner opbouwt en herkent onmiddellijk afwijkingen ten opzichte van het CAD ontwerp.

Contactloze scanners winnen met grote nauwkeurigheid en binnen enkele seconden miljoenen punten in. De resulterende puntenwolk kan vervolgens worden gebruikt om een CAD model te maken om het werkstuk te reproduceren, inspecteren of archiveren, of om het ontwerp aan te passen.» meer
Laser Tracker Systemen

Reeds lange tijd een standaard in industriële meettechniek: Laser Tracker Systemen leiden het veld voor wat betreft nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid van draagbare coördinaten meetmachines. Een lasertracker van Hexagon Metrology is een draagbaar meetsysteem, dat een laserstraal gebruikt om nauwkeurig te meten en te inspecteren binnen een bolvormig bereik tot 160 m (525 ft).

Uitbreiding of automatisering van het systeem met handgeleide scanners, draadloze tasters of robotapplicaties opent de deur voor ontelbare mogelijke toepassingen. Het effect: snelle en hoognauwkeurige metingen, die direct in de productie worden ingevoerd hetgeen leidt tot kostenbesparing en kwaliteitsverbetering.» meer
3D tasters voor bewerkingsmachines

Hexagon Metrology’s meettasters voor bewerkingsmachines meten werkstukken direct op draai- en/of freesmachines, bewerkingscentra, slijpmachines, speciale machines en robots. Zowel in kleinere bedrijven als in middel- of grootschalige productie wordt een werkstuk niet alleen uitgelijnd, maar ook de geometrie geïnspecteerd, terwijl het nog op de machine ligt.

Dergelijke meettasters ondersteunen het dagelijkse werk, reduceren fabricagetijd en -kosten en vergroten de mogelijkheden van moderne machines. Leverbaar zijn meettasters voor gereedschapcontrole en schakelende infrarood- of radiografische meettasters compleet met alle benodigde software en applicatie-ondersteuning.» meer
Multi-sensor & Optische Meetsystemen

Flexibiliteit is het sleutelwoord voor multi-sensor technologie. Flexibiliteit in de wereld van de meettechniek betekent, dat men een vrije keuze heeft tussen contact en optische metingen – met maar één meetsysteem. Een enkel systeem is daarom voldoende voor de contacttastende en optische metingmetingen van alle inspectie-elementen op een werkstuk.

Voor het meten van kwetsbare of zachte materialen bestaat de oplossing uit optische meetsystemen. Zij meten niet-destructief en accuraat. Dankzij een veelzijdige reeks van optische meetsystemen, hebben we voor iedere meettaak de juiste oplossing.» meer
Draagbare meetarmen

Met draagbare meetarmen kunt u metingen uitvoeren direct in de productieomgeving, waar procesverbeteringen het meeste effect hebben. Geen lange installatietijd, eenvoudige bediening en altijd betrouwbare 3D metingen. Meetarmen kunnen worden uitgerust met scankoppen en aftasters met verschillende lengten om zelfs de meest lastig bereikbare punten optisch of tactiel te meten.

De aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding van deze draagbare coördinaten meetmachines in vergelijking met CAD of reverse-engineering technieken heeft tot gevolg, dat zij in steeds meer industrieën toepassing vinden.» meer
Sensoren

Hexagon Metrology’s uitgebreide assortiment taster-koppen, tasters, taster-wisselaars en accessoires voor coördinaatmeetmachines representeren de nieuwste ontwikkelingen in de taster-meettechnologie op het gebied van coördinaatmetingen.

Het bevat een groot scala aan standaard apparatuur die nauwkeurig is ontworpen en gebouwd voor het bereiken van een snelle en betrouwbare meting. De taster-systemen van Hexagon Metrology verbeteren de prestaties en functionaliteit van de CMM.» meer
Inspectiesystemen voor buizen

Hexagon Metrology heeft een kostenefficiënte oplossing voor contactloze precisiemetingen aan buizen met buighoeken tot 180°. Infrarood en lasertechnologie zijn compatibel met alle meetarmen vervaardigd door Hexagon Metrology. Speciaal pluspunt: als een afwijking van de originele fabrieksgegevens wordt gedetecteerd, dan kan de buigmachine automatisch over het netwerk worden gecorrigeerd.

» meer
Witlicht Scansystemen

Witlicht Scansystemen zijn uitgebreide 3D optische meetoplossingen, gericht op het verbeteren van engineering en productieprocessen in de automobiel en andere productie-industrieën. 3D controlemetingen vormen een steeds belangrijker wordende strategie voor fabrikanten om productintroducties te versnellen, een hogere productkwaliteit te bereiken, productiekosten te verlagen en winstmarges te verbeteren voor elk product.

De Hexagon Metrology oplossingen gebruiken een gemeenschappelijke taal en hulpmiddelen voor het verzamelen, communiceren en analyseren van dimensionale meetinformatie. Bij de lancering van nieuwe producten worden de verschillende hierbij betrokken faciliteiten en gemeenschappen gekoppeld.» meer
Gebruikte systemen

Hexagon Metrology is een van de grootste leveranciers van gebruikte meetapparatuur en aftermarket service. De huidige voorraad van door Hexagon Metrology goedgekeurde, gebruikte CMM's omvat CNC, demo- en gerenoveerde machines. Zij worden allemaal verkocht samen met een uitgebreid trainingspakket en twaalf maanden garantie.» meer
Software

Hexagon Metrology is de grootste softwareontwikkelaar in de meettechniek en biedt een breed scala aan inhuis ontwikkelde, individueel aanpasbare softwarepakketten, die intelligente en effectieve inwinning, analyse, beheer en presentatie bieden van verzamelde gegevens.

Hexagon Metrology produceert het meest populaire dimensionale meetsoftwarepakket ter wereld. Het biedt vele modules buiten de kernfunctionaliteit voor CMM's en kan worden gekoppeld met vision machines, draagbare meetarmen, lasertrackers, CNC machines, en ook met apparaten van “niet-Hexagon Metrology” merken. Er zijn ook speciale pakketten beschikbaar voor metingen aan tandwielen, bladen en andere gespecialiseerde geometrieën.

Softwarepartners bieden gespecialiseerde softwarepakketten voor sommige Hexagon Metrology instrumenten, als aanvulling op ons inhuis productaanbod.» meer
Accessoires

Originele accessoires van Hexagon Metrology benutten het volledige potentieel van een meetinstrument en zijn perfect geconfigureerd voor elke meettaak. Zij optimaliseren de efficiëntie en flexibiliteit van uw apparatuur. Optische accessoires, veiligheidsvoorzieningen en netwerkeigenschappen breiden een meetsysteem uit om te voldoen aan uw unieke vereisten en verzekeren kwaliteit en kostenefficiëntie.

» meer


Print Print