QUINDOS
QUINDOS - Coordinate metrology software
QUINDOS is de ideale software voor coördinaten meetmachines, tandwielinspectiecentra en alle applicaties. QUINDOS is waarschijnlijk de meest krachtige software voor coördinaten meetmachines op het gebied van dimensionale coördinatenmetrologie. Als gevolg van de open architectuur kan QUINDOS niet alleen worden gekoppeld aan de coördinaten meetmachines van de Hexagon Metrology group, maar kan deze ook worden gebruikt op veel meetmachines van andere CMM fabrikanten.


QUINDOS Basic


QUINDOS is de meest krachtige analysesoftware voor vele soorten coördinaten meetmachines en verschillende applicaties, vooral in de aandrijftechniek, automobielindustrie, luchtvaart, machinebouw en energiesector. In de databases van QUINDOS zijn alle gemeten gegevens toegankelijk voor verwerking en weergave.De vele verschillende functies verbeteren de efficiëntie van meetprocessen.


» meer
QUINDOS CAD


QUINDOS 7 bevat een CAD kern, waardoor componenten in 3D kunnen worden getoond, in/uitgezoomd, verplaatst en geroteerd. Deze functie is niet alleen beschikbaar voor bestaande CAD modellen, maar ook voor meetpunten en resulterende elementen in de traditionele inleermodus. QUINDOS biedt koppelingen met CATIA, Unigraphic (UG) en Pro/Engineer (Pro/E).


» meer
QUINDOS Gears


QUINDOS kan eenvoudig en snel tandwielen meten. Bij ondersteuning door voldoende QUINDOS opties kan het werkbereik van een coördinaten meetmachine worden uitgebreid tot een volledige tandwielinspectiecentre. U hoeft alleen maar enkele specifieke parameters in te voeren om tandwielen te meten. Alle tasterbewegingen, tastpunten en scanlijnen worden automatisch gegenereerd. In afwijking van traditionele tandwielmeetmachines kan een draaitafel worden gebruikt, maar dit is niet verplicht op uw CMM voor tandwielmetingen met QUINDOS. Hierdoor kunnen tandwielmetingen kosteneffectief worden uitgevoerd op pallets, met het voordeel van een hogere doorloopsnelheid.


» meer
QUINDOS Gear Cutting Tools


QUINDOS biedt alle functionaliteit voor het meten van tandwielsnijgereedschappen. Het meten van tandwielsnijgereedschappen is alleen nuttig met hoogprecisie meetmachines, vanwege de hoge vereiste nauwkeurigheid. U hoeft alleen maar de specifieke parameters voor uw meting in te voeren. Alle tasterbewegingen, tastpunten en scanlijnen voor de meetmachine worden automatisch gegenereerd. De werkelijke kwaliteitsgraad wordt geëvalueerd volgens geïmplementeerde ISO en DIN normen.


» meer
QUINDOS Worms


Of het nu gaat om cilinderwormen, wormwielen of globoïde wormen – QUINDOS biedt hiervoor een softwareoplossing, die aan alle eisen voldoet. Cilinderwormen kunnen in horizontale stand worden gemeten, maar ook rechtop staand. Wormwielen van cilinderwormen worden geëvalueerd op profiel en schuinte, uitloop, vertanding, topografie, etc. Grote aantallen verschillende componenten kunnen op pallets worden gemeten, omdat een draaitafel niet nodig is.


» meer
QUINDOS PowerTrain


Met de meetsoftware QUINDOS kunnen vrijwel alle speciale PowerTrain geometrieën worden gemeten, die vandaag industrieel worden geproduceerd. Of het gaat om nokkenassen, API draad, schroefcompressors of stapversnellingen, om er maar enkele te noemen – de meting en inspectie van dergelijke componenten kan eenvoudig worden uitgevoerd met de betreffende QUINDOS optie. Geen enkel ander softwarepakket biedt een dergelijke omvangrijke reeks oplossingen voor speciale meettaken als QUINDOS. We leggen grote nadruk op bedieningseenvoud. Kostenefficiënte metingen van speciale geometrieën – hier ligt de kracht van QUINDOS.


» meer
QUINDOS Reshaper


De QUINDOS Reshaper optie is een universeel software pakket voor verschillende applicaties. Het is ontwikkeld om puntenwolken te kunnen meten en analyseren gegenereerd door de CMS laser sensor op een 3D coördinaten meet machine in hoge snelheid, door een draagbare ROMER Absolute Arm of een ander meetapparaat. Ook datasets van een CT scanner (computer tomography scanner) kunnen behandeld worden. Met QUINDOS Reshaper kunnen gebruikers efficiënt hun doel bereiken – onafhankelijk van hardware beschikbaarheid of tijdsbeperkingen.


» meer
QUINDOS Miscellaneous Options


Naast de optie voor speciale componenten biedt de meetsoftware QUINDOS ook uitbreidingen, die worden gebruikt voor verschillende soorten componenten, zoals palletmetingen, offline programmering en 2D best fit, om enkele voorbeelden te geven. Deze ondersteunende optie maken QUINDOS krachtiger en vergroten de technologische voorsprong op andere meetsoftwarepakket. QUINDOS is meer dan alleen meetsoftware – QUINDOS is een filosofie!


» meer


Print Print