REDEX ANDANTEX - Ferrières
Case Study REDEX ANDANTEX - Ferrières

Als hoogprecieze mechanische kwaliteit rijmt op Hexagon Metrology CMM

REDEX is gespecialiseerd in ontwerp, productie en distributie van hightech krachttransmissiesystemen en wordt geleid door een team van top-ingenieurs doet haar uiterste best om de gebruikte technieken te optimaliseren, zowel voor het ontwerp als de productie van de producten. REDEX ANDANTEX is een waarlijk internationale onderneming met werknemers afkomstig van uit de gehele wereld, die allemaal een gemeenschappelijke passie hebben voor hun specifieke vakgebied: de ultra-hoogprecieze mechanische engineering.

Redex is een specialist in hoogprecieze mechanische engineering. Redex werd opgericht in 1949 en wordt nog steeds gedreven door hetzelfde doel: de kwaliteit van haar producten in de context van ontwikkelingen op de lange termijn. Redex richt zich, onder de leiding van de kleinzoon van de oprichter, op twee hoofdproductlijnen: machinebouw voor de kabel en bedradingsindustrie en krachttransmissiesystemen. Iedere dag zorgen 330 medewerkers er voor, dat de groep haar technieken verder vervolmaakt, hetgeen zijn weerklank vindt in het aantal patentaanvragen elk jaar. Meer dan een derde van de omzet van de onderneming wordt gegenereerd door producten, die de laatste vijf jaren werden ontwikkeld, terwijl 70% van de omzet ontstaat uit de productverkopen buiten Europa.

“Redex rekent op de ontwikkeling van haar productieprocessen om een constant stijgende productiekwaliteit te realiseren,” legt industrieel directeur Pascal Vieugué uit en voegt toe: “We investeren meerdere miljoenen euro's per jaar in nieuwe productiemiddelen. Onze ontwikkeling in de markt voor werktuigmachinebouw is een belangrijke stap in het kwaliteitssysteem van Redex, want mechanische installaties zonder speling hebben uiterst beperkte toleranties en daarom een heel precieze dimensionale inspectie”.

Redex was twintig jaar geleden al een pionier op haar gebied en heel nauwgezet over de kwaliteit van haar producten. Redex kocht een digitaal-bestuurde DEA IOTA inspectiemachine, die 1 punt/seconde meet met een nauwkeurigheid van ongeveer 5μ + 4/1000, evenals een handmatige OMICRON machine...

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print