Red Bull Racing - Milton Keynes
Case Study Red Bull Racing - Milton Keynes

Leica Absolute Tracker AT901 geeft Red Bull Racing vleugels

Microns in industriële meettechniek betekenen honderdsten van seconden in de Formula 1. Precisie en betrouwbaarheid is waar het in beide gevallen om draait. In deze elite klasse van de autosport, zijn fabriekstoleranties geen zaak van discussie – iedere afwijking van de gespecificeerde waarden kan in een race de overwinning kosten, belangrijk puntenverlies of uiteindelijk het wereldkampioenschap. Het Oostenrijks-Britse Red Bull Racing Team vertrouwt op Hexagon Metrology als innovatiepartner. De Leica Absolute Tracker AT901 en de Leica T-Probe genereren heel veel enthousiasme in de fabriek in Milton Keynes.

Chris Charnley, Kwaliteitsmanager bij Red Bull Technology (het ontwerp en fabricagedeel van Red Bull Racing), is heel direct: “Wij hebben geen tijd voor vergissingen.” De fabricage van Formula 1 auto's eist precisie en de hoogste standaard bij de ontwikkeling en fabricage van auto-onderdelen. “Eigenlijk zijn we steeds bezig met het ontwikkelen van prototypes,” zegt Charnley. Tijdens het raceseizoen, bouwt het gevoel binnen de Formule 1 racing teams van te weinig tijd op tot extreme niveaus: Belangrijke modificaties van het ontwerp om de stroomlijn van de auto's te verbeteren moeten gereed zijn in de tijd tussen twee races – gewoonlijk twee weken. “Dat is nu werken onder hoge druk,” zegt Chris Charnley. “Werken in avonduren en weekends wordt dan regel. Maar we hebben hierbij heel veel plezier, vooral als we het succes van onze inspanningen terugzien in de race.”

 

De reeks toepassingen voor de Leica Absolute Tracker AT901 in de dagelijkse ontwikkelomgeving is breed en gevarieerd. Kwaliteitsingenieur Mike Hughes wordt regelmatig geraadpleegd door de ontwerpers als zij de maatvoering van een nieuw component willen controleren. “Zij komen naar ons en vragen niet alleen of we het onderdeel willen meten – zij vragen ons om de ‘Leica-controle’. De meetresultaten van onze vier Leica Geosystems Lasertrackers zijn betrouwbaar en gezaghebbend – en iedereen weet dat.”

 

Red Bull Technology meet zowel de volledig geassembleerde wagens als de individuele onderdelen. Formula 1 is een sport en...

Contact opnemen

Hexagon Metrology B.V. - Nederland, België en Luxemburg

Verkoop, service & ondersteuning Contactgegevens voor uw regio

» Contact

» Aanvraagfomulier

» E-Mail

Hexagon Metrology B.V.
Precision Center Benelux
Van Elderenlaan 1
5581 WJ Waalre
Nederland

Tel: +31 40 222 2210
Fax: +31 40 222 1715Print Print